EĞİTİM

Üniversitede Erasmus imzaları atıldı

Batman Üniversitesi akademisyenleri öncülüğünde kurulan Batman Akademik ve Sosyal Aktiviteler Derneği (BASAD) ve Batman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Siirt Üniversitesi ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile AB Erasmus+ Projeleri için iş birliği protokolleri imzalandı.

Üniversitede Erasmus imzaları atıldı
01-03-2023 05:00
28-02-2023 16:00
BATMAN
Google News

FİKİR, BATMAN ÜNİVERSİTESİNE AİT…

İmzalanan protokollerin ardından Mülteciler, Dijital İletişim ve Engelli İstihdamı ile ilgili alanlarda Erasmus+ K154-YOU başvuruları yapıldı. Engelli İstihdamı Engel Değildir isimli proje fikri, Batman Üniversitesi Akademisyenleri tarafından 19 farklı sektörün alanlarına göre hazırlandı ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Manap tarafından moderatörlüğünde gerçekleştirilen Engelli İstihdamı Toplantısı sonucunda şekillendi. Mültecilere Karşı Toleransın Geliştirilmesi isimli proje BASAD adına Öğr. Gör. Dr. Veysel Karataş, Dijital İletişimde Empati isimli proje ise BASAD adına Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yıldırmaz tarafından yazıldı. Projelerin kabul edilmeleri durumunda ilgili projelerin çalıştayları, Batman Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ev sahipliklerinde gerçekleştirilecek.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin ulusal ve uluslararası iş birliklerini önemsediğini, bunları hayata geçirmek için de nitelikli bilimsel çalışmalar ürettiğini dile getirdi. Üniversite olarak toplumdaki dezavantajlı bireylere yönelik çalışmalarda önemli aşamalar kat ettiklerinin altını çizen Rektör Demir, Siirt ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri ile imzalanan protokol kapsamında yapılacak iş birliklerinin bilgi paylaşımını artırarak dezavantajlı bireylerin faydasına olacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?