EĞİTİM

ÜNİVERSİTEDE İSTİHDAM PROJESİ TANITILDI

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi kapsamında kariyer rehberliği ve danışmanlığı toplantısı düzenlendi.

ÜNİVERSİTEDE İSTİHDAM PROJESİ TANITILDI
02-12-2021 11:00
02-12-2021 11:16
BATMAN
Google News

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, kariyer geliştirme uygulama ve araştırma merkezi müdürü Doç. Dr. Fulya Köksoy Kavak, Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve öğrenciler katıldı. TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi’nin, Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin Artuklu Üniversitelerinde eğitim gören  , 15-29 yaş arası öğrencileri kapsadığı belirtildi. Proje ile TRC3 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplar gibi işsiz bireylerin ve işverenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, genç istihdam meselesini ele alarak yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ile bölge dışı göçlerin önüne geçilmesi ve kamuoyunun genç istihdamı meseleleri hakkında farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği açıklandı.

 “ÇALIŞARAK KARİYER HEDEFLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ”

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, "İş hayatında ilerlemek için her zaman şans faktörü önemli değil. Çalışarak kariyer hedeflerinizi gerçekleştirilebilirsiniz, her zaman daha ileri gitmek için çok çalışmak gerekir” dedi.

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ise “Kurumumuzun özellikle genç bireylerin iş hayatında yer almasına öncelik veriyor” dedi. Toplantının ikinci oturumu 7 Aralık’ta Üniversite Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete