GÜNDEM

ÜNİVERSİTEDE ‘KADIN ODAKLI’ KONFERANS

Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Batu –Kam) Batıraman Kampüsü’nde konferans düzenledi.

ÜNİVERSİTEDE ‘KADIN ODAKLI’ KONFERANS
22-10-2021 06:12
22-10-2021 06:16
BATMAN
Google News

MEHTAP NASIROĞLU, MERKEZİN BAŞKANI OLDU

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in girişimleri ile Batman Üniversitesinde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Batu –Kam) kuruldu. Resmi Gazetede yayımlanarak açılışı tamamlanan merkezin başına Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Nasıroğlu görevlendirildi. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilk icraatını Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü’nde düzenlediği konferansla gerçekleştirdi. Konferansa, Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Zerrin Delen, Av. Neşe Erpolat ve Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan katıldı. Konferansta Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Mehtap Nasıroğlu, amaçlarının üniversite bünyesinde kadın çalışmaları yürüterek kadın bilinci oluşturmak olduğunu belirtti.

REKTÖR DEMİR’DEN ÖNEMLİ SUNUM

Nasıroğlu, kadın çalışmalarına verdiği destekten ötürü Rektör Prof. İdris Demir’e teşekkür ederken “Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin ateşleyicisi oldu, kadın çalışmalarını özgürce yapabilmemiz için bu olanağı sağlayan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi. Konferansa konuşmacı olara katılan Rektör Prof. D. İdris Demir, feminist uluslar arası ilişkiler yaklaşımını ele alırken, üniversitelerde kadın akademisyen ve kadın öğrenci verilerini ortaya koydu. Rektör Demir, amaçlarının Batman Üniversitesi’nde kadına yönelik çalışmaların arttırılması olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete