GÜNDEM

ÜNİVERSİTEDEN GAZETECİLERE BÜYÜK AYIP!

Kitap Fuarını takip etmek için Batman Üniversitesi Merkez Kampüs’e girmek isteyen 3 muhabir, kapıda duran güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Muhabirlerin whatsap üzerinden fotoğraflarının paylaşıldığı ve üniversiteye alınmaması konusunda talimat verildiği ortaya çıktı. Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, yaşananları, basın açıklaması ile kınadı.

ÜNİVERSİTEDEN GAZETECİLERE BÜYÜK AYIP!
25-10-2017 17:41
Google News

YAPTIKLARI HABERDEN DOLAYI KAMPUSE GİRİŞLERİ YASAKLANDI

Batman’da uzun yıllar muhabirlik yapan Osman Arslan, Hüseyin Sakar ve Bulut Kutlu, Batman Üniversitesi’nde açılan Kitap Fuarını takip etmek üzere Kampuse gitti. X-ray cihazından geçerken güvenlik görevlileri tarafından engellenen muhabirler, yaşananları anlamakta güçlük çekti. Muhabirlerinin fotoğraflarının, üniversitenin whatsap hattında paylaşıldığı, üniversiteye alınmamaları konusunda talimat verildiği ortaya çıkınca, büyük şaşkınlık yaşandı. Yaptıkları bir haberden ötürü üniversiteye girişleri yasaklanan muhabirler, duruma tepki gösterirken, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da konuyla ilgili jet kınama mesajı yayımladı.

“YAŞANANLAR, ÖZGÜR HABERCİLİK ANLAYIŞINA DARBEDİR”

Yaptıkları haberden ötürü basın mensuplarının çalışmalarının engellenemeyeceğine dikkat çeken Atay “Meslektaşlarımız, daha önce üniversiteyle ilgili yaptıkları bir haberden ötürü üniversite yönetimi tarafından yasaklılar listesine alınmış, kitap fuarını takip etmek üzere kampuse girmek istedikleri sırada güvenlik görevlilerince engellenmiştir. Güvenlik görevlilerinin whatsap grubunda fotoğrafları paylaşılan ve üniversiteye alınmamaları konusunda haklarında talimat verilen muhabir arkadaşlarımız hem gazetelerini hem de bünyesinde çalıştıkları haber ajansını temsil etmektedir. Bu yapılanlar, sadece 3 muhabir arkadaşımıza değil, kentte görev yapan tüm gazeteci meslektaşlarımıza yapılmış bir ayıptır. Yurdun neresinde olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun, basın mensuplarının özgür habercilik yapmasını önlemeye dönük tüm tutum ve tavırları kınıyoruz. Tam da basın özgürlüğünün konuşulduğu 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde bu yaşananlar, üniversite yönetimi açısından utanç vericidir. Bu haksız tutumun takipçisi olacağımızı belirtiyor, üniversite yönetimini özür dilemeye davet ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete