EĞİTİM

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen üniversitelerin 1 Ekim’de açılacağını belirtti.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?
13-08-2020 20:24
Google News

 

YÖK Başkanı Saraç “Mart ayından itibaren gerekli tedbirler alınarak hızlı ve dinamik süreçler yürütüldüğü ancak tüm dünyada 20 milyondan fazla kişinin enfekte oldu, 700 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Küresel salgın, yükseköğretimi de etkilemeye devam ediyor. Uzun vadeli yeni önlemlere ihtiyaç duyuluyor. Tüm dünyada 2020–2021 eğitim öğretim sürecine yönelik pek çok konunun tartışıldı. Yükseköğretim sistemi çok güçlü olan ülkelerde de bu konuda fikir birliği oluşmadı. Geçen günlerde salgın dolayısıyla yapılan yapısal düzenlemelerle karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldı.

Üniversitelerin, Koronavirüs Komisyonları ve ilgili diğer kurul ve komisyonları marifetiyle öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personelin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde genel planlamalar yapabilecek. Elbette ki bu süreç Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların tedbir maksatlı yönlendirmeleri çerçevesinde sürdürülecektir. YÖK olarak, bu süreci başından itibaren çevik yönetim, güçlü koordinasyon, esnek kararlar almak ve kurumsal çeşitliliği imkan olarak kullanmak' şeklinde özetleyebileceğimiz bir yönetim anlayışıyla yönetiyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete