EĞİTİM

ÜNİVERSİTELİLER, MİNİBÜS İSTEĞİNDE KARARLI

Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsünde okuyan öğrenciler, şehir merkezi ile üniversite güzergâhı arasında minibüs hattının devreye alınması talebinde kararlı.

ÜNİVERSİTELİLER, MİNİBÜS İSTEĞİNDE KARARLI
21-05-2017 19:59
Google News

KONUYU GÜNDEME TAŞIMIŞTIK

Üniversite öğrencilerinin minibüs talebi “Üniversite Öğrencileri Minibüs İstiyor” başlığı ile gazetemizde yayınlanmış, konuyla ilgili toplanan 6 bin adet imzanın ise Valilik ve Belediye’ye ulaştırılacağı belirtilmişti.

ÖĞRENCİLER, TALEPLERİNDE ISRARCI

Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Selman Yarbo, minibüs talebinde ısrarcı olduklarını belirterek “Öğrenci kardeşlerimiz, geçen yıl yaşadıkları ulaşım sıkıntılarını bir daha yaşamamak için 6 Bin adet imza topladı. Yeni bir ulaşım güzergahına ihtiyaç olduğu, mevcut kapasitenin yetersiz ve mevcut güzergahın ise tehlikeli olduğunu dile getirdiler. Seneye Emekli Toki’ye en az 10 Bin ek nüfus yerleşecek. Aynı hatlarda taşıma, imkansız hale gelecek. Güzergahta bulunan MEB’e bağlı 3 lise öğrencilerinin otostop çekerek can güvenliklerini tehlikeye atmalarını endişeyle izliyoruz. Lise öğrencileri için de ulaşımı rahatlatacak bir çözüm gerekiyor. Bir minibüste 35 kişi 50 dakika boyunca tıkış tıkış, bazıları ise ayakta yolculuk ediyor. Tek minibüsü kaçıran öğrenciler, ders ve sınavlara geç kalıyor” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete