EĞİTİM

ÜNİVERSİTEYE İCATHANE KURULUYOR

Batman Üniversitesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan protokol kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Külliye’ye İcathane kurulacak.

ÜNİVERSİTEYE İCATHANE KURULUYOR
20-01-2021 18:40
Google News

 

Kurulacak olan İcathane ile gençlere bilimi sevdirme ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşınması hedefleniyor. İmzalanan protokolün ardından yer teslimi yapıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş “Tüm üniversite öğrencilerimize icat yapabilecekleri laboratuarlar kuracağız. TÜGVA’nın ve üniversitenin desteklediği bir proje olacak. Genç bilim insanları yetiştireceğiz. Düşündüğünü yapabilen, uygulayabilen icat yapabilen bir gençlik yetiştirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi laboratuar ve hocalarımızla destekleyeceğiz. Hocalarımız öğrencilerimize danışmanlık yapacak” dedi.

MİNİ TEKNOFEST OLACAK
TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu ise kurulacak olan İcathane’nin mini teknofest olacağını belirtirken “Kuracağımız İcathane Türkiye’de bir ilk olacak. Mini bir teknofest gibi gençlerin kendini yetiştirebilecekleri robotik kodlama, yazılım ticaret gibi alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir laboratuar sistemi kuracağız” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete