EĞİTİM

“ÜNİVERSİTEYE KALİTE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

31 Ağustos’ta online olarak gerçekleştirilen 2021 Yılı Kalite Kurulu İzleme programına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitesinde yürütülen kalite süreçlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıya Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve kurul üyeleri ile Batman Üniversitesi Kalite Komisyonu ve senato üyeleri katıldı.

“ÜNİVERSİTEYE KALİTE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
02-09-2021 16:45
BATMAN
Google News

ÜNİVERSİTENİN KALİTE POLİTİKASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Toplantıda konuşan Rektör Demir, Batman Üniversitesinin tarihi, akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgilendirme yaptı. Rektör Demir, üniversitenin kalite komisyonları ve kalite politikaları hakkında açıklamalarda bulunurken, üniversitenin kaliteye yönelik süreçlerinin aşamaları hakkında detaylı bilgi verdi.

AMAÇ KALİTE KÜLTÜRÜNÜ TÜM BİRİMLERE YERLEŞTİRMEK

Kalite çalışmalarının sonuca ulaşmasının önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir “Yaptığımız tüm çalışmalar alanda hayat bulmalı. Projelerimizin kâğıt üzerinde kalmaması için yoğun çalışıyoruz. Amacımız Batman Üniversitesinin tüm birimlerine kalite kültürünü yerleştirmek ve bunu kalıcı hale getirmek” dedi.

ÇALIŞMALAR, KALİTE İLE BİRLEŞEREK İNSANLARA FAYDA SAĞLAMALI

Emek harcanarak yapılan her işin sonunda başarıya ulaşılacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir “Üniversiteler dünyaya hitap eden ve bilgi üreten kurumlardır. Yaptığımız çalışmaların kalite ile birleşerek çıktılarının insana yönelik olması da bizim açımızdan önemlidir. Batman Üniversitesi, stratejik hedeflerine ulaşmak için kalite güvence sistemini benimseyen, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına duyarlı, tüm paydaşlar ile etkileşim içerisinde olan bir üniversitedir. Ürettiğimiz bilginin ürüne, teknolojiye ve hizmete dönüşmesi ve bunun eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerine yansıması için durmadan çalışıyoruz. Üniversitemiz yönetim sisteminin niteliksel ve niceliksel olarak gelişmesini esas alarak etkin, verimli, rekabetçi ve girişimci bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Akademik değerlendirme ve kalite çalışmalarından sorumlu olan Kalite Koordinatörlüğümüz, Batman Üniversitesinin kalite politikalarını koordine etmek ve Kurum İç Değerlendirme Raporunu (KİDR) hazırlamak üzere önemli çalışmalar yürütüyor. Üniversitemizin belirlediği ölçülebilir hedeflerin performans göstergelerinin periyodik olarak izlenerek bunun raporlamasını yapmaktayız. Bu şekilde eksik ve zayıf yönlerimizi de ortaya çıkarabiliyoruz” dedi. Rektör Demir, sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete