GÜNDEM

“ÜNİVERSİTEYİ GELİŞTİRECEK 3 FAKÜLTE, HEDEFİMDE”

Batman Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Gazetemiz Sonsöz’ün canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜNİVERSİTEYİ GELİŞTİRECEK 3 FAKÜLTE, HEDEFİMDE”
13-01-2021 16:30
Google News

 

REKTÖR ADAYLARI İLE YAYINLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ile Baş Yazarımız Recep Kavuş’un Batman Üniversitesi ve Rektörlük Seçimleri’ni ele aldığı canlı yayın programları devam ediyor. Yeniden rektör adaylığı müracaatında bulunan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un, anlı yayın programına katılması ile başlayan programlarda Rektör Adayı Prof. Dr. Filiz Akbaş’tan sonra, Rektör Adayı Prof. Dr. Şemsettin Dursun’u da ağırladık. 

HAYATA, İNSAN MERKEZLİ BAKIYORUM
Gazetemizin youtube ve facebook sayfalarında canlı olarak yayınlanan online yayında Rektör Adayı Prof. Dr. Dursun, hedeflerini ve projelerini anlattı. Akademisyenlikle 35 senelik geçmişi olduğunu belirten Dursun “Hayata insan odaklı bakıyorum. Bugüne kadar sayısız konferans ve eğitim verdim. Hayatımın odağında eğitim var. Varlığımızı başkasının yokluğu üzerine, mtluluğumuzu başkasının mutsuzluğu üzerine, sevincimizi başkasının üzüntüsü üzerine inşa etmememiz gerekir. Aksine, varlığımızı başkasının varlığıyla, mutluluğumuzu başkasının mutluluğuyla, sincimizi başkasının sevinciyle bütünleştirerek hayatımızı inşa etmek durumundayız. Adalet, eşitlik ve istişare, temel felsefemdir. Alacağım bütün kararlarda bu ilkeleri esas alırım. İnsan merkezli bir hayat inşa edilmesinden yana oldum hep” dedi.

3 FAKÜLTE, ASIL HEDEFİM OLACAK
Rektör Adayı Dursun, “Batman Üniversitesi’nde nitelikli eğitim, nitelikli öğrenci ve nitelikli akademisyen yetiştirilebilmesi için Tıp Fakültesi, Diş Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi kurma yönünde hedefim olacaktır. Batman Üniversitesi, ilimizin tek üniversitesi. Bu yüzden bu kentin lokomotifidir. İnanılmaz başarılı bilim insanlarımız var” dedi.

PROF. DR. ŞEMSETTİN DURSUN KİMDİR?
Şemsettin Dursun, 1959 yılında Kurtalan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini
Batman’da tamamladıktan sonra 1985 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldu.
1986 yılında Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Matematik Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Dursun, 1990 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Fourier Serileri ve Bazı Uygulamaları adlı tezi ile yüksek lisans, Sonsuz Matrisler Yardımıyla Tanımlanmış Nonarchimedean Dizi Uzayları ve Matris Dönüşümleri” adlı tezi ile doktorasını tamamladı. Daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı, akabinde 2011 yılında Doçent unvanını aldı. 2011 yılının haziran ayında Batman Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Dursun, 8 Haziran 2016’da Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Yöneylem Anabilim Dalına Profesör olarak atandı.
Evli ve 7 çocuk babası olan Dursun, Batman Üniversitesinde göreve başladıktan sonra
• Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü, 
• Batman Üniversitesi Senato Üyeliği,
• Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili idari görevlerinde bulundu.
Eylül 2018 yılında Batman İslami İlimler Fakültesi Dekan V. olarak atanan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, bu görevi yaklaşık olarak iki yıl yürüttü.
Prof. Dr. Şemsettin Dursun, 2017 yılından beri Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi görevini de yürütmektedir. Hayata Dair Kavramlar Analizi (2017), Hayatı Anlamlı Kılmak (2018) ve Batman Valiliği destekleri ile iki kitabın birleştirilmesi ile Hayatı Anlamlı Kılmak (2020-Genişletilmiş ikinci baskı) isimli yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

İDARİ GÖREVLER:
1. Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan V. (2018-2020)
2. Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Müdür V. ( 2018-2020)
3. Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (2012-2016)
4. Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölüm Başkanlığı (2016-
Halen)
5. Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı (2011-2014)
6. Anabilim Dalı Başkanlığı (Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik
Öğretmenliği ABD, 1998-2011)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete