TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ünlü Senarist ve Yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Sinema Genel Müdürü Olarak Atandı

Senarist ve yapımcı Birol Güven'in yeni görevi resmen duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atanan Güven, birçok başarılı işe imza atmış bir isim olarak tanınıyor.

Ünlü Senarist ve Yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Sinema Genel Müdürü Olarak Atandı
23-02-2024 15:10
Google News

Senarist, yapımcı ve yönetmen Birol Güven, son olarak TRT1'de yayınlanan Mükemmel Eşleşme dizisinin yapımcılığını üstlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak göreve başladı.

Güven, uzun yıllardır televizyon ekranlarında izleyiciyle buluşan dizilerin yapımcılığını üstlenmiş ve başarılı işlere imza atmış bir isim olarak tanınıyor. Çocuklar Duymasın, Seksenler gibi sevilen dizilerin yanı sıra birçok film ve projede de yer almıştır.

Diğer atama kararları arasında Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Masak Başkanlığı gibi önemli görevlere de isimler belirlendi.

Ancak Birol Güven'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanması, sinema ve dizi dünyasında önemli bir ismin kamu sektöründe de etkili olacağının işareti olarak kabul ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete