GÜNDEM

UNUTULMADILAR

31 Temmuz 2010 tarihinde, bir petrol kuyusunda çıkan yangına müdahale etmek için araçla gittikleri yolda mayına isabet etmeleri sonucu hayatlarını kaybeden Özevin ve Özdemir Kardeşler, ölümlerinin 8. yılında da anıldı.

UNUTULMADILAR
01-08-2018 23:07
Google News

 

8. ÖLÜM YILDÖNÜMLERİ…

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, İHD Eski Başkanlarından Av. Sedat Özevin, Sadi Özdemir, Hadep Eski Genel Sekreter Yardımcısı Salih Özdemir, Sıddık (Sofi) Özdemir, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölüm yıldönümünde, mezarları başında anıldı.

ANMA, KÖY MEZARLIĞINDA OLDU

Anma programı, Sedat Özevin’in Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında başladı. Daha sonra Demirbilek (Meymuniye) Köyü Mezarlığı’na geçildi. Anma programına İHD Eş Başkanı Devran Yıldız, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz ile Rüştü Tiryaki, İl Eş Başkanları Nizamettin Toğuç ve Berivan Helen Işık, PAK İl Teşkilatı ile Özdemir ve Özevin Aileleri katıldı.

“UNUTMADIK”

Katılımcılar, Hak savunucuları Sedat Özevin, Sedat, Salih ve Sıdık Özdemir’in kardeşlerin acılarını hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

“FAKİRLERİN AVUKATIYDI”

Babasının mezarı başında konuşan Deniz Kendal Özevin, “Babam hayatını barış, demokrasi, ve insan hakları mücadelesine adadı. Hayatı boyunca köy baskıları, haksız ve hukuksuz tüm yaptırımların karşısında durdu. Hayatı boyunca hiçbir çıkar gözetmeksizin mağdurun ve mazlumların yanında oldu. Yoksulların deyimiyle fakirlerin avukatıydı” dedi.(Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete