GÜNDEM

“UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN”

“UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN”

“UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN”
28-12-2014 22:40
Google News

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere (Roboski) İlçesinde meydana gelen ve 34 sivil insanın ölümüne yol açan hava bombardımanının 3. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Mazlum Der, faillerin yargılanmasını istedi.

Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa “28 Aralık gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları, siyasi karar gerektiren sınır ötesi bir operasyonla 19’u çocuk, 34 sivil insanı bombalayarak katletti. O geceden bu yana Roboskî, tam 3 yıldır kalbimizin orta yerinde kanayan bir coğrafyanın adıdır. Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı sözü verilen Roboskî davası, ne yazık ki dehlizlerin karanlığında kaybediliyor. Adalet tam 3 yıldır, yani tam 1096 gündür, yani 26.000 saattir gelmediği gibi geleceğine dair bütün umutları da birer birer öldürüyor” dedi.

ROBOSKİ’YE ADALET DİYORUZ

Argünağa, açıklamasının devamında “Bundan sonra böyle katliamların yaşanmamasının garantisi, ancak bu kirli tarihle yüzleşmek ve sorumluların adaletle yargılanması ile mümkün olacaktır. Bu aynı zamanda Hükümet ve Öcalan arasında yürütülen Çözüm Süreci’nin temel bir önkoşuludur da. Biz Mazlum Der olarak 3 sene önce katır sırtında taşınan ölüleri unutursak kalbimiz kurusun diyerek verdiğimiz sözün gereği olarak tam 1096 gündür yatıp kalkıp Roboskî’ye Adalet diyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete