GÜNDEM

“ÜRETEN BİR EKİP İSTİYORUM”

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

“ÜRETEN BİR EKİP İSTİYORUM”
15-07-2018 19:49
Google News

GAZETECİLER SORDU, AKSOY YANITLADI

Dernek Başkanı Ercan Atay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Yıldırım, Mansur Obut, Selman Tur ve Hatice Türkan ile Gazeteci Uğur Kapucu ve Osman Seyrek’in hazır bulunduğu ziyarette, Belediye çalışmaları konuşuldu. Aksoy, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PARKLARA KAMERA GELİYOR

Yöneltilen soru üzerine Aksoy, son zamanlarda gündeme düşen çocuk cinayet ve istismarlarına karşı, vatandaştan gelen talepler doğrultusunda, kentteki çocuk oyun parklarının kameralandırılacağını söyledi. Aksoy, bu konuda hazırlıklara başlandığını belirtti.

“HAVAMİNA SORUNUNU BİZ ÇIKARMADIK”

Gazetecilerin sorusu üzerine, kentte inşaat sektörünün durmasına yol açan hava mânia soruna ilişkin açıklama yapan Aksoy “Havamania meselesi benim koyduğum bir şey değil. Belediyenin koyduğu bir şey değil. Hiç kimse bu sosyal hizmetler nasıl çalışıyor diye sormuyor bana. Herkes havamania’yı soruyor. Havamania bu şehrin imar problemini çözmez. Bu şehrin imar probleminin çözülmesi için çok kapsamlı, şehrin her tarafının eşit bir şekilde büyümesini sağlayacak, gecekondulaşmanın önüne geçebilecek bir çalışmaya ihtiyaç var. Sivil havacılık kuralları var. Kendim konuştum Genel Müdürle. En geç Cuma günü haber vereceğiz dediler. Bugün de konuştum tamam imzalar bitmiş dediler. Yakın zamanda bu sıkıntı giderilmiş olacaktır” dedi.

“SPORUN HER BRANŞINI DESTEKLİYORUZ”

Batman Belediyesi Hentbol Takımının başarısından bahseden Aksoy, profesyonel takıma neden Belediye desteği verilmediği sorusuna “Biz her spor branşının yanındayız. Futbol Takımımızı, Batman Petrolspor’un bir okulu gibi alt yapısı olarak düşünüyoruz. Amatördeki bir takımı alıp Süper Lige çıkarmak, belediyenin de kapasitesinin üstünde. Ayrıca spor, futboldan ibaret değil. Bugün biz Süper Ligde oynayan Hentbol Takımı olarak Süper Lig Takımlarını ağırlayacağız. Bugün 3.Ligdeki Petrolspor’a sponsorluk teklifleri gelmiyor ama bizim hentbol takımımıza geliyor. Biz yine zaman zaman alt yapıdaki futbol takımlarımıza da yardım yapıyoruz” dedi.

“REVİZYON DEVAM EDECEK”

Belediye Yönetimlerinde isim ve görev değişiklikleri yapan Aksoy, yöneltilen soru üzerine “Değişim devam edebilir. Ben, Belediyede her birimin, üretmesini istiyorum. Ben şunu yapın deyince onu yapmalarının bir anlamı yok. Üretici olmaları lazım. Yönetimleri bu şekilde oluşturmaya çalışıyorum” dedi.

ALO TEVŞO, BÜYÜK BİR PROJE

Belediyenin Alo Tevşo Köy Pazarı ile ilgili hazırladığı proje için imzaların atıldığını belirten Başkan Vekili Aksoy “Alo Tevşo, büyük bir proje. DİKA destekli yürüyecek. İmzaları attık. Kısa sürede oraya gireceğiz. 12 Milyon TL’ye orayı baştan aşağı yenileyeceğiz. O bölgeyi canlandıracağız” dedi.

AKILLI BİSİKLET İÇİN HAZIRLIK…

Batman’da akıllı bisiklet uygulamasını da hayata geçireceklerini ifade eden Aksoy, proje için ihale hazırlığına geçildiği bilgisini paylaştı. Akıllı bisiklet uygulaması sayesinde Batman’da trafik yoğunluğunun azalacağı ve hava kirliliğinin minimize edileceğini belirten Aksoy, projenin detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete