HASANKEYF

ÜST DÜZEYDEN HASANKEYF TALİMATI GELDİ

Batman Valisi Hulusi Şahin, yeni yerleşkeye taşınan Hasankeyf İlçesini ziyaret etti, ilçenin genel sorunlarının yanı sıra köylerin yol, su ve altyapı gibi sorunlarını masaya yatırdı.

ÜST DÜZEYDEN HASANKEYF TALİMATI GELDİ
12-07-2020 16:17
Google News

 

HASANKEYF İÇİN ÜST DÜZEY TALİMATLAR GELDİ
Vali Şahin, muhtarlar toplantısında Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı talimatıyla Hasankeyf’e yönelik son birkaç gündür yoğun bir inisiyatif kullanıldığını belirten Vali Şahin “Gerekli talimatlar geldi, Hasankeyf’te eksik hiçbir şey bırakmayın diye. Artık Hasankeyf’in en üst düzeyde sahibi var. Ağustos ayında, çalışma grubu ve tüm bakanlıkların üst düzey yetkilileri Hasankeyf’e gelerek inceleme yapacak.
Maliyet olarak büyük olmayan, ancak yapılmadığı için hayatımızı rahatsız eden sorunlar giderilecek. İlçede park harekâtına başlayacağız. DSİ şu anda bunun altyapı projelendiriyor. Şehrin çevresi yeşillendirecekler. İlçede bir Millet Bahçesi projesi düşünülüyor”
dedi.

KÖYLER İÇİN ŞANTİYE KURULDU

Hasankeyf’in, yeşil bir örtü içerisinde güzel evlerin olduğu, güzel bir şehir haline geleceğini belirten Vali Şahin “Burada turizmi geliştirecek projelerimiz var. Valiliğimizin projesi olan El-Cezeri Bilim Parkı projesini sunduk, değerlendirme aşamasında. Hasankeyf’te turistin dikkatini çekecek çok sayıda atraksiyon üretmiş olacağız. Tekneler Hasankeyflilerin hizmetine sunulacak ve istihdam kaynağı olacak. İlçeyi ziyaret eden turist de artık tekne turları yapabilecek. Özel İdare, köylerle ilgili burada bir şantiye açtı. iş makineleri alındı. Ilısu Baraj gölünden etkilenen köylerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizin yeni yerleşim alanlarıyla ilgili sorunlarını gidereceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete