TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Usta öğretici ve kursiyerler Gazze'dekiler için havlu dikiyor

Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde usta öğretici ile kursiyerler, Gazze'de bulunan kadın ve çocuklar için seferber oldu.

Usta öğretici ve kursiyerler Gazze'dekiler için havlu dikiyor
18-02-2024 04:32
17-02-2024 22:32
Google News

Muğla'da olgunlaşma enstitüsü ve halk eğitimi merkezinde İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de bulunan kadın ve çocuklar için havlu üretiliyor.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Gazze'de İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla proje hazırladı.
Bu kapsamda, ülke genelindeki 31 olgunlaşma enstitüsü ve yaklaşık bin halk eğitimi merkezinde eş zamanlı olarak Filistinliler için battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, yeni doğan seti, havlu, eşofman takımı ve maske üretimine başlandı.
Muğla Olgunlaşma Enstitü Müdürü Mehmet Keleş, AA muhabirine, usta öğreticiler tarafından tasarımları yapılan ve enstitülerdeki çalışanlar ile halk eğitimi merkezlerindeki kursiyerler tarafından dikilen ürünlerin, paketleme işlemlerinin ardından Mersin'e oradan da Gazze'de saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacağını söyledi.
Gazze halkına destek için çaba gösterdiklerini belirten Keleş, "Muğla'da 30 bin havlu dikimi yapacağız. Bu kapsamda 40 usta öğretici, Moda Tasarım Teknoloji alanındaki öğrenciler ve halk eğitim merkezleri kursiyerleri ile çalışma yürütüyoruz." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete