GÜNDEM

USTALAR SERTİFİKALANIYOR

Mesleki Sertifikalandırma Merkezi (MSM) tarafından 6 ay önce hayata geçirilen proje ile kentte bulunan inşaat ustaları, belli sınavlardan geçirilerek sertifika almaya hak kazanıyor.

USTALAR SERTİFİKALANIYOR
26-09-2017 21:54
Google News

Mobil Güneykent Mahallesinde bulunan MSM Sabit Sınav Merkezi, inşaat sektörüne yepyeni bir soluk kazandırmaya başladı. Avrupa ülkelerinde yaygın bir şekilde uygulanan yöntemi Batman’a getiren MSM, 6 ay boyunca 500 ustayı sertifika sahibi yaparak inşaat sektörüne kazandırdı

“BİRÇOK ŞİRKETTE ÇALIŞABİLECEĞİZ”

Mesleki yeterlilik sınavına giren ve bu belge ile istediği şirkette çalışabileceğini ifade eden kalıpçı Uğur Çağlayan, “Bugün mesleki yeterlilik sınavına girdik. Bu belgeyi alabilirsek birçok şirkette istediğimiz gibi çalışabiliriz” dedi.

“BİREY VE İŞVERENLER İÇİN AVANTAJLARI VAR”

Belgenin işverenler ve bireyler için birçok faydası olduğunu belirten, MSM Yetkilisi Ali Kaya, “Bu sertifikayla işin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü arttırmaktadır. Bu belgeye sahip olmak isteyen ustalar 800 TL gibi bir ücret ödeyip belgelerini aldıktan sonra devlet desteği ödedikleri ücretler kendilerine geri veriliyor” dedi.

“BU KÜLTÜR, ÜLKE GENELİNE YAYILMALI”

Sınav merkezini ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, “Bu iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı ve uygulamalı belge vermek adına çok önemli bir konu. İnşallah bu kültür bütün ülkemizde ve şehirlerimizde gelişir. İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı kazaları sıfıra indirmek için ciddi adımlar atıldı. Burada herkesin desteğini istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete