GÜNDEM

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARINA İSTİHDAM İMKÂNI…

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARINA İSTİHDAM İMKÂNI…

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARINA İSTİHDAM İMKÂNI…
10-07-2014 20:19
Google News

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın Batman Yatırım Destek Ofisi, giderek artan uyuşturucu madde bağımlılığına yönelik “Ülkesine Katma Değer Katan Bilinçli ve Sağlıklı Gençlik ile Güzel Bir Geleceğe” projesini hazırladı.

Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyüp Bulut, uyuşturucu madde sorununun tüm dünyada olduğu gibi ülkede ve Batman’da da tehdit oluşturan problemlerden biri haline geldiğini belirterek “Projenin amacı madde bağımlısı dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu sağlayarak istihdam edilebilirliğini artırmaktır. İşgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işe girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasıdır. Hedef gruplar 150 civarında madde bağımlısı ile yakınları, yerinden olmuş yoksul kesimden 14 – 19 yaş grubunda yer alan 500’e yakın risk altındaki kişilerdir” dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KURULACAK

Proje kapsamında Batman’da madde bağımlıları için eğitim ve rehabilitasyon merkezinin kurulacağını vurgulayan Bulut “Madde bağımlıları ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon programları ile mesleki eğitimlerin verilmesi, işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırarak istihdam edilebilirliklerini artıracaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete