GÜNDEM

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI DÜŞÜYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da uyuşturucuyla ilgili tehlike çanları çalıyor. İlgili kurumlarca alınan önlemler ise yetersiz kalıyor.

UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI DÜŞÜYOR
11-10-2018 22:10
Google News

 

11 YAŞA KADAR DÜŞTÜ

Kentsel sorunlar ve sosyo-ekonomik sıkıntıların yoğun olduğu Batman’da uyuşturucu kullanımı, en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor. Batman’da uyuşturucu kullanım yaşı, her geçen gün düşüyor. İddialar, kentte uyuşturucu kullanım yaşının, 11’lere kadar düştüğü yönünde. Hastanelerin tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için gelen hastalar arasında 10 yaşındaki çocuklar da var.

ÖNCE KULLANIYORLAR, SONRA SATIŞA BAŞLIYORLAR

İşsizlik ve yoksulluk sıralamasında ilk sıralarda yer alan, siyasi sorunlardan da ciddi şekilde etkilenen Batman’da, madde bağımlılığı sorunu, ciddi boyutlara ulaştı. Genç yaşta çocuk ve gençler, bağımlılığın pençesine girdikten sonra, sokak satıcısı olarak uyuşturucu ticaretine başlıyor. Sokak aralarında rahatlıkla ulaşılabilen uyuşturucu maddeler, ailelerin en önemli sorunu haline geldi. Açık alan ve parklar da uyuşturucu sorunu ile öne çıkıyor. İlgili kurumlarca, uyuşturucu kullanımı ve satışına yönelik alınan önlemler ve yürütülen operasyonlar, kent sakinleri tarafından yeterli bulunmuyor. Kentte, bağımlı kişilerin tedavisi için imkânlar da yetersiz. Bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlar, batı illerine gidip gelmek zorunda kalıyor. Aile, sivil toplum örgütleri, okul ve kurumların işbirliği ile uyuşturucu sorununa köklü çözüm getirilmesi isteniyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete