GÜNDEM

UYUŞTURUCUYA KARŞI YENİ PROJE

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanan En İyi Narkotik Polisi Anne projesinin tanıtımı Batman'da yapıldı.

UYUŞTURUCUYA KARŞI YENİ PROJE
16-11-2020 20:51
Google News

 

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanan En İyi Narkotik Polisi Anne projesinin tanıtımı Batman'da yapıldı.

POLİS DIŞARIDA, ANNELER İSE EVDE TAKİP EDECEK
Batman Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan tanıtıma Vali Yardımcısı Tuğba Polat, Vali Hulusi Şahin'in Eşi Ebru Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç'ın Eşi Emine Kıraç ve anneler katıldı. Vali Hulusi Şahin'in Eşi Ebru Şahin “Uyuşturucu madde bağımlılığı, tüm dünyada ve ülkemizde artarak devam eden bir sorun. Sokaklarda madde bağımlılığında hayatını kaybeden gençlerin sayısının sürekli artması ve uyuşturucu madde yüzünden dağılan ailelerin görüntüleri, sorunun ciddiyetini gösteriyor. Devletimiz konun çözümü için ilgili tüm kurumlarıyla elinden geleni yapıyor. Güvenlik güçlerimiz dışarıda sokaklarda çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumaya çalışırken bizler de anneler olarak evlerimizde evlatlarımızı izleyip davranışlarını takip ederek, sahada çalışan personelimize rehberlik edebiliriz. Hiçbir istihbari veri, bir annenin hislerinden daha hızlı olamayacaktır” dedi.

Narkotik Şube Müdürlüğü verilerine göre, uyuşturucu bağımlılarının yüzde 84'ü ailesiyle yaşıyor. Yüzde 89,8'inin annesi ev hanımı. Bağımlılarının yüzde 47,5’i, maddeleri kendi evlerinde ve neredeyse ailelerinin gözleri önünde kullanıyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete