SİYASET

“UYUŞTURUCUYA NE TÜR ÖNLEMLER ALINIYOR?”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

“UYUŞTURUCUYA NE TÜR ÖNLEMLER ALINIYOR?”
20-03-2018 20:21
Google News

“KAÇAK ÇAY VE SİGARAYA MÜDAHALE VAR, UYUŞTURUCUYA YOK” İDDİASI

Şırnak Cizre’nin Alibey Mahallesi’ndeki cami tuvaletinde bir gencin, uyuşturucu iğneyi vücuduna enjekte ederken yaşamını yitirdiği iddialarını gündeme alan Aslan “Dükkânlarda kaçak sigara, kaçak çay satıyor diye esnafı gözaltına alanların, şehre giren uyuşturucuyu, satıcıyı, kullanıcıyı görmemesi düşündürücü. Milletvekili ve Bakanı, Cizre’ye sokmayan güvenlik görevlilerinin, uyuşturucuyu görmemesi kaygı verici. Cizre’de uyuşturucu kullanımı ve yasadışı bahis oranlarında patlama yaşanıyor. Siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve halk ile birlikte acilen ortak mücadele başlatılmalı. Uyuşturucuyu göz yumanlar hakkında idari ve hukuki müeyyideler uygulanmalı” dedi.

SON 5 YILLIK VERİLERİ İSTEDİ

Uyuşturucu kullanımı, alımı ve satımına ilişkin Bakanlık bünyesinde bir çalışma olup olmadığını soran Aslan “Uyuşturucu satışının yoğun olduğu ilçe ve mahallelerde ne gibi önlemler alınıyor? Türkiye’de uyuşturucu kullanımı, alımı ve satımıyla ilgili son 5 yıllık veriler nedir? Son 5 yılda madde kullanımından hayatını kaybeden birey sayısı kaçtır?

Bakanlığınızın uyuşturucu madde kullanımını ve bağımlılığını azaltmaya ve engellemeye yönelik ne tür çalışmaları vardır? Türkiye’de kaç tane Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) bulunuyor?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete