GÜNDEM

“ÜZGÜNÜZ, BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU”

Batman Belediyesi Ekipleri, Yaşar Kemal Kent Ormanı içerisinde, imar kapsamına alınan bölgede, kentin iki yakasını birbirine bağlayacak yolun açılması için 170 ağacı kesti.

“ÜZGÜNÜZ, BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU”
05-08-2019 21:01
Google News

Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kamuoyu tepkileri üzerine basın toplantısı düzenledi.
ÇEVRECİLERİN TEPKİSİNDEN ÇEKİNDİK
Belediye Meclis Salonu’nda gazetecilerin karşısına çıkan Eş Başkan Demir “Batman’da yapacağımız her şeyi halkla, sivil toplum örgütleriyle paylaşacağımıza söz vermiştik. Yalnız Yaşar Kemal Parkında da bir sözümüz vardı, orayı kent ormanı yapacağız dedik. Orada daha önce bir yol çalışması vardı. Çevre konusunda hassasiyeti olan arkadaşlarımız olduğunu bildiğimizden, kendilerini ağaçlara bağlayarak engellemeye kadar gideceklerini bildiğimizden, konuyu kendileriyle paylaşamadık” dedi.
ELEŞTİRİLER HAKLI AMA MECBUR KALDIK
Yol açmak için ağaçları kesmek zorunda kaldıklarını belirten Demir “Ağaçların kesilmesi, partimizin paradigmasına da aykırı. Ekolojiyi savunan bir paradigmamız var. Bunun eleştiri ve özeleştirisini yaptık. Ancak o yol, zorunluluktu. Trafik yoğunluğunu da azaltacak bir yol. Parkın arkasında kalan semtlerin, şehir merkezi, hastane ve okullara ulaşması, eziyete dönüşüyor. O yol, önemli bir ihtiyaçtı. Yolu kaydıramazdık çünkü yarıya kadar getirilmiş bir yol var. Ağaçların taşınması teknik olarak mümkün değildi. Ağaçları taşıdık deyip, kamuoyunu yanıltmak istemedik. Bizler, kamuoyunu yanıltmayacağımıza yemin ettik” dedi.
ESENTEPE’DEKİ AĞAÇ KIYIMINA HERKES SESSİZ KALDI
Batman’da kişi başına döşen yeşil alan metrekaresinin 2,8 metrekare olduğunu hatırlatan Demir, bunu 10 metrekareye çıkarmak istediklerini belirtirken “Özel villaların bahçesinde her gün onlarca ağaç kesiliyor. Esentepe’de bir alan yok edildi. Kimse duyarlılık göstermedi. Şu anda Yaşar Kemal Parkının geleceğini de teminat altına almış olduk. Geri dönüşümü olmayan bir bağlayıcı çözüm oldu. Önümüzdeki süreçte burayı ormana dönüştüreceğiz, kentin akciğeri haline gelecek” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete