EĞİTİM

UZM. DR. ASLANKILIÇ: “ÇOCUKLARDA SOĞUK ALGINLIĞINI CİDDİYE ALIN”

Özel Batman Yaşam Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Aslankılıç, kış mevsiminde çocuklarda görülen soğuk algınlığının zamanında önlem alınmadığı takdirde, ciddi boyutlara ulaşabildiğini söyledi.

UZM. DR. ASLANKILIÇ: “ÇOCUKLARDA SOĞUK ALGINLIĞINI CİDDİYE ALIN”
21-11-2017 17:51
Google News

Dr. Aslankılıç “Çocuklar, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için yetişkinlere göre daha sık ve daha kolay hastalanır. Bu nedenle soğuk algınlığı, çocuklar arasında çok yaygındır. En yaygın belirtileri öksürme, hapşırma ve burun tıkanmasıdır. Ancak bazı çocuklarda yüksek ateş ile enerji ve iştah kaybı da görülebilir” dedi. 
“DOKTORUNUZA BAŞVURUN”
Beklenmedik etki görüldüğünde doktora gidilmesini isteyen Uzm. Dr. Aslankılıç “Sık rastlanılan basit bir rahatsızlık gibi görülse de soğuk algınlığı, ciddi sonuçlara, örneğin kulak enfeksiyonu veya zatürreeye yol açabilir. Hastalığın başlangıcında ateş normaldir ancak hastalık başladıktan birkaç gün sonra gelen ateş, vücutta enfeksiyona işarettir. Çocuğunuza bol sıvı aldırın. Bulunduğu odanın nem oranını yükseltin. Soğuk algınlığının bulaşmasını önleyen en önemli etken temizliktir. Hasta çocuğun ve onun bakımını yapan kişinin elleri her zaman temiz tutulmalı. Çocuğunuzun burnunu temizledikten sonra hem kendi elinizi hem de onun elini sabunla yıkayın. Çocuğunuzun kulağı ağrıyorsa, ateşi 40 derece veya daha fazla ise, boğazı ağrıyorsa, aşırı uykulu hali varsa, huysuzluk yapıyorsa, cildinde döküntü varsa, nefes alıp vermesi hızlanmışsa veya almakta güçlük çekiyorsa, öksürmesi devam ediyorsa doktora görünün. Bu belirtiler, soğuk algınlığının ciddi sorunlara yol açtığını gösterir, ne kadar çabuk önlem alınırsa tedavi süreci de o kadar kısa ve kolay olur” dedi. (M. Zeki Emrak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete