GÜNDEM

UZMANLAR, ZAYIFLAMA İLAÇLARINA KARŞI UYARIYOR

Zayıflama ilacı kullandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Rümeysa Doğu’ya dikkat çeken Özel Batman Dünya Hastanesi, kilo problemi yaşayan vatandaşları uyardı.

UZMANLAR, ZAYIFLAMA İLAÇLARINA KARŞI UYARIYOR
22-07-2015 20:26
Google News

Piyasada satılan ilaçların tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini açıklayan Özel Batman Dünya Hastanesi Uzmanları “Hayatta hiçbir şey de olmadığı gibi kilo problemlerinin de bir anda yok olmasını beklemek büyük yanlıştır. Kişiler öncelikle bunu kabullenmeli ve bir mucize beklememeliler” dedi.

ZAYIFLAMAK İÇİN DİYETİSYENE GİDİLMELİ

Piyasada satılan ve zayıflattığı ileri sürülen karışımlara karşı dikkatli olunmasını isteyen uzmanlar “Zayıflama ilaçlarının birçoğu, beyine giden açlık ve tokluk sinyallerini uyarır. Bu ilaçlar kişinin vücudundaki işleyişi bozarak birçok olumsuzluğa neden olur. İştahı kestiğinden dolayı kişi dengesiz beslenmiş olur. Birçok vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı halsizlik, deride ciltte kuruluk ve sivilcelenme, saçlarda dökülme gibi sorunlara yol açar. İlaç takviyelerinde dengesiz bir beslenme olacağından kas kaybı yaşanır. Çoğu zaman kalp kasını da etkileyen bu durum kalp krizleri ya da kalbin durması gibi problemlere yol açar. Karaciğere ek bir yük bindiren bu ilaçlar karaciğerin birçok fonksiyonunu da olumsuz etkileyeceğinden farklı sağlık problemlerine yol açar. Sağlıklı zayıflamak için bir diyetisyenden yardım almak daha sağlıklı yoldur. Lütfen bu tür ilaçları kullanmayın, kilolarınızdan kurtulursunuz ama bozulan sağlığınızı eski haline getiremezsiniz” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete