GÜNDEM

VAHŞİ SULAMA ELEKTRİK TÜKETİMİNİ YÜZDE 60 AZALTTI

VAHŞİ SULAMA ELEKTRİK TÜKETİMİNİ YÜZDE 60 AZALTTI

VAHŞİ SULAMA ELEKTRİK TÜKETİMİNİ YÜZDE 60 AZALTTI
14-10-2014 19:52
Google News

- Güneydoğu'da sulama bitti, elektrik tüketimi düştü

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta Mayıs ayı sonlarında başlayan tarımsal sulama döneminin sona ermesiyle birlikte, kaçak kullanımın etkisi ile israf boyutuna ulaşan elektrik tüketiminde de yüzde 60’a ulaşan oranda azalma yaşandı.

Dicle EDAŞ verilerine göre Ağustos’ta günlük 74.1 milyon kwh düzeyine kadar çıkan elektrik tüketimi, sulama mevsiminin sona ermesi ile birlikte Eylül’de günlük 29.7 milyon kwh’ye kadar geriledi.

NORMALLEŞME İLE ARIZALAR DA AZALDI

Bu arada, vahşi sulama ile birlikte yapılan elektrik israfının sona ermesi ile birlikte enerji nakil hatları ve trafolardaki arızalar da asgari düzeye indi. DEDAŞ yetkilileri, yaz aylarında istenmeyen kesintilere yol açan elektrik arızalarının aşırı yüklenmeden kaynaklandığını belirtirken, "Aşırı yüklenme nedeniyle sistem ya kendini devre dişi bırakıyor, ya da arıza yaşanıyordu. Bu nedenle de sık sık ekiplerimiz bakım ve onarım çalışması yapmak durumunda kalıyordu. Dolayısıyla bu durum bizim de müşterilerimizin de istemediği kesintilere neden olabiliyordu. Elektrik kullanımının normal düzeye ulaşması ve israf olmaması nedeniyle arızalar da kesintiler de en aza indi’’ şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete