GÜNDEM

VALİ, 24 TEMMUZ’DA BASINI AĞIRLADI…

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Vali Ahmet Deniz tarafından gazetecilere yönelik kahvaltılı toplantı düzenlendi.

VALİ, 24 TEMMUZ’DA BASINI AĞIRLADI…
24-07-2017 20:16
Google News

Mado Cafe’de düzenlenen toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

“DARBE BAŞARILI OLSAYDI İÇ SAVAŞ ÇIKARDI”

Basın’ın, 15 Temmuz’da çok güzel bir duruş sergilediğini belirten Vali Deniz “Bu duruş olduğu sürece bu ülkeye hiç bir şey olmaz. Bunu yaptıranlar büyük ihtimalle pişman olmuştur. Çünkü Türkiye, 15 Temmuz 2016'dan daha güçlü. Hain darbe, başarılı olsaydı şimdi iç savaş vardı. Türkiye'nin etrafında döndürmek istedikleri oyunlar var. Bu olayların tamamı Türkiye'nin önünü kesme projesi. Bölgede güçlü ve büyüyen bir Türkiye var. Elbette farklı düşüncelerde olabiliriz ama ülkenin birlik beraberliği söz konusu olduğunda taviz verilmez. 15 Temmuz bunu gösterdi, insanlar kenetlendi” dedi.

OSB’DE KAMULAŞTIRMANIN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI

OSB’ye ek 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma çalışmalarının % 90’ının tamamlandığını belirten Vali Deniz “Geri kalanı için çalışmalar sürüyor. 200 yatırımcı, yatırım yapacak, bu da 10–15 bin kişinin istihdamı demektir. 2. OSB’nin kurulması için çalışmalar sürüyor” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EN FAZLA ARTIŞ BATMAN’DA

Şevket Başak Köprülü Kavşağının üst yolu, alt geçit ve yan yollarının trafiğe açıldığını belirten Vali Deniz, Güney Çevre Yolu’nun da hizmete girdiğini ifade etti. Eğitimle ilgili çalışmalara da dikkat çeken Vali Deniz “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar ve Çocuğumu Seviyorum Okula Gönderiyorum Projelerinin ilk verileri çok olumlu. Okul öncesi eğitimde sayısal artış olarak Türkiye’de en fazla olan il konumundayız. TEOG başarı seviyemizde artış var. 800 adet dersliğin ve 1000 kişi kapasiteli 4 adet yurdun yapımı sürüyor” dedi.

YATAK SAYISINI 400 ÇIKARMAK İÇİN BAŞVURU YAPTIK

200 yataklı hastanenin yatak sayısını 400’e çıkarmak için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını belirten Vali Deniz “300 yataklı kadın doğum hastanesinin yapımı, yeni yapılacak ihale sonrası devam edecek. En kısa sürede iki hastanemizi hizmete açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete