GÜNDEM

VALİ, AÇILIŞI YAPILAN KANALI İNCELEDİ

Vali Ahmet Deniz, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde Ankara’ya canlı yayınla bağlanılarak açılışı gerçekleştirilen Batman Sol Sahil Sulama Kanalında incelemelerde bulundu.

VALİ, AÇILIŞI YAPILAN KANALI İNCELEDİ
23-12-2016 22:40
Google News

151 DEV ESERİN ARASINDA YER ALDI

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile 151 adet dev eserin açılışı gerçekleştirildi. 151 eser arasında yer alan Batman Sol Sahil Sulama Kanalı için Aydınkonak Mahallesinde açılış töreni düzenlendi. Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy ve DSİ Yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen açılış programından sonra Batman Sol Sahil Sulama Kanalı ve Pompa 1 Tesislerinde inceleme yapıldı.

138 BİN 360 DEKAR ARAZİYE SULAMA SUYU SAĞLANACAK

Vali Deniz, tesisin önemine ilişkin yaptığı açıklamada “Ana kanal uzunluğu 118 km olan Sol Sahil Sulaması 601 milyon TL’ye mal olan bu proje ile 138.360 dekar araziye sulama suyu sağlanacak. Batman’ın münbit topraklarına adeta bir nehir akacak. Bu muhteşem proje ile 18 Bin kişiye istihdam olanağının yanı sıra, çiftçilerimize de yılda 43 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlanacak. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Batman’a 3 adet taşkın koruma tesisi kazandırıldı. Batman’ımıza kazandırılan bu tesisler ve 151 tesisin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“TARIMSAL VERİMLİLİK ARTACAK”

Batman Sol Sahil Sulama Kanalı ve Pompa 1 Tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, Devlet Su İşleri (DSİ) Yetkililerinden tesis hakkında bilgi aldı. Sulama kanalı sayesinde tarım arazilerinde üretim ve verimliliğin artacağını belirten Vali Deniz, bu sayede yapılacak sulu tarım sayesinde ilimizin ekonomisine önemli katkının sağlanacağını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete