GÜNDEM

Vali, açtı ağzını, yumdu gözünü

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Vali Ekrem Canalp'ın katılımıyla Batman Merkez Erköklü Köyü’nde mısır hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi.

Vali, açtı ağzını, yumdu gözünü
19-09-2022 18:14
19-09-2022 18:15
Google News

Etkinliğe Ak Parti Batman İl Başkanı A.Akif Gür, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan ve çiftçiler katıldı.

VALİ, MISIR HASAD YAPTI

Vali Canalp biçerdövere binerek mısır hasadı yaptı. Her sene mısır ekiminin toprağı fakirleştirdiğini söyleyen  Vali Canalp “Batman'da alabildiğince uzanan şu coğrafyanın her yerinde mısır ekiyoruz. Çok pratik geliyor. Hasadı kolay ve nispeten yüksek getirisi olan bir ürün. Uzun vadede aslında pek de hayırlı bir iş değil, çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Her sene mısır ektiğimiz zaman mısır topraktan aynı şeyleri alıyor. Dolayısıyla toprak verimsizleşip fakirleşiyor. Ayrıca aşırı sulama yapıyoruz. Sulama sonrası buharlaşmayla beraber toprakta tuz kalıyor. Haliyle biz ayçiçek, pamuk gibi farklı ürünleri ekme yoluna gitmeliyiz" dedi.

“ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİNİ DIŞARIYA KAPTIRMAYALIM"

Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin kurulması gerektiğini belirten Vali Canalp "Kuracağımız OSB'lerden biri de tekstil OSB olmalı. Çünkü tekstil OSB'nin ham maddesi kumaş değil, pamuktur. Kumaşı pamuktan üretiyoruz ama siz sadece ham madde üreticisi olursanız geri kalan katma değerleri hep dışarıya bırakmış olursunuz" dedi.

"ANIZ YAKANLAR 5 YIL TARIMSAL DESTEK ALAMAYACAK"

Anız yakanlara verilecek cezaları hatırlatan Vali Canalp "Anız yakmak, canlıların hayatına son verdiği gibi, toprağın içindeki materyallerin de ölmesine sebebiyet veriyor. Her zaman  omuz omuza olup çiftçilerimize  destek vermeye devam edeceğiz ama anız yakanlara dönüm başına 540 liralık ceza uygulayacağız. Anız yakan çiftçileri 5 yıl süreyle tarımsal desteklerden mahrum bırakacağız" dedi.

“TARIM ARAZİLERİNE YAPILAN RUHSATSIZ BİNALARI YIKACAĞIZ"

Tarım arazilerini işgal edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Vali Canalp”Bizim amacımız nitelikli tarım alanları üzerine villa dikmek değildir. Villa sevenler de, müteahhitler de, bilsin ki,  şuanda sulanan ya da gelecekte sulanabilir arazi haline gelebilecek tarım arazilerimize asla villa yaptırmayacağız. Eğer bu şekilde ruhsatsız villa yapan olursa da yıkacağız" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
seven
seven 2 yıl önce
Gerçekten çok komik ya gülmeden edemiyorum ???????? 250bin sosyal konutu nereye yapacaklar sayın vali tarlalara beton dokulmeyecekse şehrin içinde mi tokiler yapılacak?
seven
seven 2 yıl önce
Gerçekten çok komik ya gülmeden edemiyorum ???????? 250bin sosyal konutu nereye yapacaklar sayın vali tarlalara beton dokulmeyecekse şehrin içinde mi tokiler yapılacak?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete