GÜNDEM

VALİ, ALO TEVŞO ESNAFINI DİNLEDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Sektör Buluşmaları kapsamında Alo Tevşo Pazarı Esnafı ile bir araya geldi.

VALİ, ALO TEVŞO ESNAFINI DİNLEDİ
25-11-2021 21:00
25-11-2021 21:25
BATMAN
Google News

ESNAF, TALEPLERİNİ AKTARDI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, sektör buluşmalarında bu kez Alo Tevşo Semt Pazarı Esnafının sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf, tezgahların kaldırılması ve çevresinin temizlenmesi, pazarın ön cephelerinin açılması,  kapalı alanın içinde bulunan tezgah alanlarının etrafının kapatılarak dükkân tipi yapılması, pandemi dolayısı ile yaklaşık 18 ay çalışmayan esnafın mağduriyetinin giderilmesi için biriken kiraların silinmesi,  pazarın şeffaf tavanına yeni düzenleme yapılması,  binanın üst tamiri için merdiven yapılması ve pazarda boş bulunan alanların seyyar satıcılara verilmesi gibi taleplerini Vali Şahin'e iletti.

PARAYI TİTİZ KULLANMAMIZ GEREKİYOR

Talepleri dinleyen Vali Şahin “8. Sektör Buluşmasını yapıyoruz. Esnafımızın sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için bir araya geldik. Ben öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu gördüğünüz eserlerin hepsi sizin yani halkın parasıyla yapılıyor. Dolayısıyla milletin parasını kullanırken çok titiz olmamız lazım. Har vurup harman savurmamız lazım. Bu binalar, bu eserler yapılıp da boş kalması gerçekten kabul edilebilir bir şey değildir. Dolayısıyla bu tesisleri kullanın, kullanmıyorsanız kusura bakmayın alırız. O zaman kullanan birilerine veririz. Tabi esnafımızın sorunları var biliyorum. Bunları hep beraber konuşarak çözüme kavuşturacağız. Sakatatçı esnafımızı da pazarımızda kullanılmayan 28 tezgâhın olduğu alana yerleştirmek istiyoruz. Onların bulunduğu yerleri dükkan tipi şeklinde tekrardan düzenleyeceğiz. Gönüllü bir şekilde seyyar satıcıları oradan kaldırmak istiyoruz. Bu pahalı ve önemli yatırımın atıl kalmasının önüne geçmeye çalışacağız. Pazarın girişini istediğiniz gibi düzenleyeceğiz. Ayrıca sizden 9 aylık kira bedelini ve tadilat süresince mağdur olmamanız için kira almayacağız. Bunu da müjde olarak sizinle paylaşmak istiyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?