YAŞAM

Vali, Bahçelievler’de konuştu;

“Her yıl 250 Milyon TL, kasada kalacak”

Vali, Bahçelievler’de konuştu;
08-06-2023 18:40
08-06-2023 15:47
Google News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın, yerinde iletişim, yerinde çözüm mottosuyla başlattığı mahalle buluşmalarının üçüncüsü Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleşti.

Kudret Cami Taziye Evi’nde gerçekleşen mahalle buluşmasına belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldız katıldı.  Mahalle sakinlerinin alt ve üstyapı, imar, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi konularda taleplerini dinleyen Vali Canalp “Batman’ın işsizlik sorununu öyle veya böyle bir şekilde çözeceğiz. Geldiğimden beri OSB, OSB diyorum. Batman’da başka çıkış noktası bulmak mümkün değil. Batman’da 30-40 bin kişilik istihdam sağlayabilecek başka bir sektör yok. Alternatifi yok. Bir yıl önce başlattığımız tekstil kent kurma projemiz var. Tekstil kent kurduğumuz zaman tekstilde çalışanların yüzde 85’i – yüzde 90’ı kadınlardan oluşacak. Kadın istihdamını en fazla teşvik eden sektör, tekstil sektördür. Kısa ve orta vadede 40 bin kişi, uzun vadede 65 bin kişiyi istihdam edebilecek bir OSB hazırlığını da yapmak istiyoruz” dedi.

“HER YIL 250 MİLYON TL, BELEDİYENİN KASASINDA KALACAK”

Batman’a tabii cazibe ile içme suyu temin etmek için Silvan Barajı’nda proje yaptıklarını kaydeden Vali Canalp “Batman’ın nüfusu 460 bindir. Nüfusu 850 - 900 bin bile olursa, o kadar nüfusa yetebilecek şekilde bir proje yapıyoruz. Yani Batman’ın bugününü değil, önümüzdeki senesini değil, gelecek on yıllarını düşünüyoruz. Amacımız bugünü kurtarmak değil, yarının on yıllarını kurtarabilmek. Bu proje gerçekleştiğinde Batman Belediyesi’ne yıllık 250 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağız. Bu tasarrufla sağlayacağımız gelir ile şehrimize yüzlerce yeni proje kazandırmış olacağız” dedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete