GÜNDEM

VALİ, BATSO’DAN DÜKKÂN İSTEDİ

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği ziyaretinde gazetemizde ağırladığımız Vali Hulusi Şahin, kentte yürütülmesi planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

VALİ, BATSO’DAN DÜKKÂN İSTEDİ
09-08-2019 19:19
Google News

 

AHMET GÜNEŞTEKİN MÜZESİ VE TEŞHİR SALONU, TURİZM İÇİN ÖNEMLİ
Yapılması planlanan Ahmet Güneştekin Modern Sanatlar Müzesinin, Batman’da turistler için alternatif gezi yeri olacağını belirten Vali Şahin, bu yönde bir teşhir salonu da açmayı planladıklarını söyledi. 
TURİSTLERE ALTERNATİF OLUŞTURULMALI
Turgut Özal Bulvarı Çocuk Karakolu karşısındaki BATSO binasının altında dükkânlardan birini kullanacaklarını ifade eden Vali Şahin “Hasankeyf’in zaten tanıtımı, algısı var. Batman’da da turistin ilgisini çekecek bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu yüzden Ahmet Güneştekin Modern Sanatlar Müzesi’nin Batman’da yapılacak olması, bu kentin turizmine alternatif oluşturacak. Bunun gibi farklı şeyler de düşünüyoruz. BATSO binasının altındaki dükkânlardan birini istedim. O dükkânların mülkü zaten Özel İdare’nin. O dükkânı, kadın emeğini teşhir salonu haline getireceğiz. ÂDEM, ÇATOM, Halk Eğitim’lerde, kadınların el emeği, göz nuru eserleri var. Hepsinin ticari değeri var. Bir şirket kurduk. Ama kooperatif gibi değil. O ürünleri, o kadınlardan parasını ödeyip alacağız, bunları teşhir salonunda satacağız ama para kazanmak için değil. Dışarıdan turist geldiğinde burada zaman geçirecek, alışveriş yapacak. Gelen herkes, Batman’dan güzel anılarla ayrılabilmeli”
BU ŞEHRİ İYİ PAZARLAMALIYIZ
Batman’ın tanıtım ihtiyacına dikkat çeken Vali Şahin “Buraya gelen her misafirimiz, uçaktan indiği andan itibaren bir şaşkınlık yaşıyor. Olumlu bir şaşkınlık. Burası ne güzel bir şehir, ne kadar hareketli bir şehir diyor. Hiç tahmin etmiyorduk diyorlar. Demek ki satışımız kötü. Yoksa malımız güzel. Bu yüzden Batman’ı pazarlayacak çalışmalar yapabilmeliyiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete