GÜNDEM

VALİ, BAYINDIR SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Bayındır Mahallesi’nde Halk Toplantısı düzenledi. Bayındır Mahallesi Semt Polikliniği yanındaki parkta gerçekleşen programda Muhtar Yusuf Kural, mahallesini tanıttı.

VALİ, BAYINDIR SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
08-02-2021 19:32
Google News

 

MUHTAR, MAHALLESİNİN TALEPLERİNİ TEK TEK SIRALADI
Muhtar Kural, mahallesinin taleplerini sıralarken “Mahallemizde tekstil atölyeleri var. Hem ruhsat hem elektrik sorunları var. Bunun çözülmesini istiyoruz. Mahallemizde bulvarlara giden gidiş gelişli çift yollarımız var, onların açılmasını istiyoruz.  Uyuşturucu tacirleri ile mücadele istiyoruz” dedi.

VALİ, MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
Muhtar Kural’ın brifinginden sonra Vali Şahin, mahalle sakinlerini dinledi. Vali Şahin, mahalledeki semt polikliniğine doktor atanması talebine ilişkin “Burası ilk semt polikliniğimiz, ilk göz ağrımız. Ayrı bir önemi var. Sıkıntıyı çözeriz inşallah. Pandemi döneminde bu tür dalgalanmalar olsa da bu sıkıntıyı aşacağız” dedi.

MAHALLENİN İNTERNET ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ
Mahalledeki 4 sokağın, bir çiftliğin içinden geçtiği şikâyetine ilişkin “Yeni yollar açıyoruz. Yolumuzun üzerinde engel bir bina varsa yıkıp geçeriz. Yeter ki terki yapılmış olsun” dedi.
Mahallenin internet sorununu dinleyen Vali Şahin, Telekom Müdürü’nden bilgi aldı, mahallenin internet altyapısının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

MAHALLEYE LİSE MÜJDESİ
Mahallenin lise talebine ilişkin konuşan Vali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’dan bilgi aldı. Kurtaran, mahallede bulunan bayındırlık lojmanlarını Anadolu Lisesine kazandıracaklarını belirtti.

YATAY MİMARİYE AĞIRLIK VERİYORUZ
İmar projesine Bayındır Mahallesi’ni de eklediklerini hatırlatan Vali Şahin, yatay mimariye ağırlık verdiklerini ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda yapılarda 4 kattan fazlasına izin vermeyeceklerini söyledi.

UYUŞTURUCU İHBARLARINIZI UYUMA UYGULAMASINDAN YAPIN
Bayındır Mahallesi’nin uyuşturucu sorununu dinleyen Vali Şahin “Bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz. Daha önce ton’larla uyuşturucu yakalanıyordu. Şu anda Emniyet’imiz torbacılara yönelik ciddi operasyonlar yürütüyor. Şüpheli noktaları mutlaka bize ya da polise bildirin. UYUMA mobil uygulamasından ihbarlarınızı yaparken kimliğiniz gizli tutulur” dedi.

“ASFALTA ERKEN BAŞLIYORUZ, HAZIRLIĞINIZI YAPIN”
Bayındır’ın asfaltsız sokaklarına belediye ekiplerinin gireceğini belirten Vali Şahin “2021’de 160 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Geçen sene ile birlikte bu rakam 300 bini geçecek. Asfalt hazırlıklarının yapılmasını isteyen Vali Şahin “Herkes hazırlığını yapsın. Hem mali hem ekip hazırlıklarınızı yapın. Asfalta bu sene erken başlayacağız. Gelecek senenin yağışlı geçeceğini varsayarak bu sene sezonu erken başlatacağız. Haziran’da ilk çalışmamızı yapacağız” dedi.

TEKSTİL ATÖLYELERİNİN SORUNU İÇİN EKİP OLUŞTURUN
Mahalledeki tekstil atölyelerinin elektrik ve tapu sorunu hakkında konuşan Vali Şahin “Tapu sorunu hakkında bir ekip oluşturalım. İnceleme yapalım. Elektrik sorunu için de DEDAŞ burada kayıp-kaçak takibi yapsın. Elektriği güçlendirelim” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete