GÜNDEM

Vali Canalp talimat verdi "Vefalı Çağrı Sistemi" kuruldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Göksun ilçesinde koordinatör olarak görevlendirilen Batman Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla "Vefalı Çağrı Sistemi" kuruldu.

Vali Canalp talimat verdi "Vefalı Çağrı Sistemi" kuruldu
16-03-2023 11:00
15-03-2023 22:20
BATMAN
Google News

Aslanbey Millet Konağı'nın alt katında oluşturulan çağrı merkezinde görev alan kamu çalışanları, Afet Koordinasyon Merkezi'nin telefonlarını arayan depremzedelerin taleplerini alıyor, sahadaki ekipler ise en kısa zamanda giyecek, gıda, battaniye, soba, odun ve kömür gibi yardımları vatandaşlara ulaştırıyor.
Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Vefalı Çağrı Sistemi Koordinasyon Sorumlusu Şeref Akpınar, yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını döneminde sahada görev alan "vefa ekipleri" benzeri bir çalışmanın şimdi de depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapıldığını söyledi.
Vefa grubunda 60 kişinin görev aldığını dile getiren Akpınar, "Aynı şekilde çağrı grubumuz da 15 kişiyle 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışıyor. Vefa grubumuzdakiler kamu kurumlarındaki personeldir. Bu personelimiz, Göksun'da 74 mahalle ve 103 mezradaki vatandaşlarımıza talep ettikleri ihtiyaçları bizzat adreslerine kadar götürüyorlar." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?