GÜNDEM

VALİ’DEN 3 ARALIK MESAJI

Vali Hulusi Şahin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

VALİ’DEN 3 ARALIK MESAJI
03-12-2018 15:48
Google News

Vali Şahin “Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Hayata geçirilen sosyal politikalar neticesinde engeli olan bireylerin çok daha kapsamlı hizmetlerden yararlanmasına olanak sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır. Bugün artık devletimizin bu özelliğinin çok daha ön plana çıktığını görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli vatandaşlarımızın bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir” dedi. (Valilik Basın)

 

“SORUNLARI AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Aksoy “Biz dünya üzerinde var olan bütün engelleri yıkarak yaşayan ve binlerce büyük başarılara imza atan sanatçı ve sporcuların var olduğunu biliyor ve bu örneklerden yola çıkarak engellerin sadece zihinlerde olduğunun bilincinde hareket ediyoruz. Biz, her bireyin cesaretlendirilmesi ve bakış açılarını değiştirmelerine yönelik olarak çalışıyor, engelli olan bütün kardeşlerimizin hayatta karşılaşabileceği bütün zorlukları en aza indirgemek için çalışıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız” dedi. (Belediye Basın)

 

REKTÖR’DEN 3 ARALIK MESAJI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Rektör Durmuş “Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmayıp, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli kardeşlerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üreterek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek oldukça önemlidir.  Bu dünyada her birimizin her an engelli konumuna düşünebileceğimizin bilincinden hareketle Üniversitemizin engelli dostu bir üniversite olması için hizmetlerimize devam etmekteyiz” dedi. (Üniversite Basın)

 

“ENGELLİLERE KARŞI SORUMLUYUZ”

Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Sünger “Verilere göre nüfusumuzun %10 unu engelli vatandaşlarımız oluşturuyor, onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, günlük yaşantıda karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Unutmayalım ki, hepimiz birer engelli adayıyız” dedi. (İdris Ekinci)

 

 

“SEVGİNİN AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Eren “Hepimiz birer engelli adayıyız. Sadece 3 Aralık ve Engelliler Haftasında değil, her zaman onları anmalı ve haberdar olmalıyız. Başta eğitim ve öğretim olmak üzere, sportif, kültürel, sanatsal bütün organizasyonlarda düşünmeli ve desteklemeliyiz. Engelli vatandaşlarımız hayatımızın her alanında olması gereken özel bireylerdir. Onun için engelli bireylerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Onları sevmeli ve saymalıyız. Sevgi onların hayata tutunmasında ve her alanda başarılı olmasında en büyük güçtür” dedi. (Spor Müdürlüğü)

 

 

“ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ”

Özel Batman Ortadoğu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tüzün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Tüzün “Engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değildir. Hepimiz engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerindeki yaşama sevincini, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır” dedi. (İdris Ekinci)

 

“ENGELLİLERİN BAKIMINI YAPIYORUZ”

Batman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı. Çiçek, Batman'da 6 bin 370 engelli yakınının yardım aldığını ve kurum olarak yardım alan kişileri evlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyaretlerde engellinin bakım ihtiyaçlarının denetlendiğini ifade eden Çiçek “Bakıma muhtaç engellilere 2018 yılında 69 milyon liraya yakın ödeme yapıldı. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve hayat kalitelerini artırmak amacıyla hizmet ediyoruz” dedi. (İdris Ekinci)

 

“ENGELSİZ HAYAT MÜMKÜN”

HDP Batman İl Örgütü, 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı. Açıklamada “Günümüz nüfusun yüzde 13’ünü engelli yurttaşlar oluşturuyor. Genel nüfus içinde okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 13 iken, bu oran engellilerde yüzde 90’lardadır. Okuma yazma bilenlerin iş gücüne katılma oranı yüzde 10’ları geçmiyor. İlkokul mezunu engellilerin yüzde 70’i işgücüne dâhil olamıyor. İstihdam oranları hakkında somut veri yok. Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanma oranları bilinmiyor. Meslek kursu, aile rehberliği, danışmanlık hizmeti, sosyal ve kültürel hizmetlerden faydalanamayan engellilerin oranı yüzde 90’larda. HDP, engelli yurttaşların yürüttüğü hak ve engelsiz yaşam mücadelesini demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak görür ve engelli sorununun bir toplumsal sorun olduğu bilinciyle toplumsal muhalefeti büyütmenin önemine işaret eder.

HDP, parlamentoda sokakta işyerinde ve evde engellilerin sorunları çözüme kavuşup insanca bir yaşama erişinceye kadar yürüttükleri mücadelenin yanında olacaktır. Engelsiz Hayat Mümkündür” denildi. (HDP Basın)

 

BARO’DAN 3 ARALIK ÇAĞRISI;

“Engellilerin sorunlarını çözelim”

Batman Barosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Açıklamada “Engelli bireylerin Anayasadan, yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden doğan haklarının karşılanması, devletin sosyal hukuk devleti olmasının, vatandaşlarının eşitliğini gözetmesi yükümlülüğünün ve nihayetinde insan hakkına saygının bir gereğidir. Engelli bireylerin ortak yaşama eşit bir şekilde katılmalarının önündeki tüm engellerin kaldırılmasının tüm kurum, kuruluş, özel teşebbüs ve tüm vatandaşların yükümlülüğü olduğu hususunu hatırlatmak isteriz. başta yerel yöneticiler olmak üzere tüm sorumluları sosyal hukuk devleti gereklerini yerine getirecek şekilde çözümler üretmeye davet ediyoruz” denildi. (Baro Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete