GÜNDEM

VALİ’DEN KARARLI SÖZLER; “ÇİVİ ÇAKTIRMAM”

Batman Valisi Hulusi Şahin, Sağlık Mahallesi’nde düzenlediği halk toplantısında, kaçak binalarla ilgili konuştu “İçinde oturduğunuz binaları tahliye etmiyoruz ama inşaat halinde olanlara bir çivi çaktırmam” dedi.

VALİ’DEN KARARLI SÖZLER; “ÇİVİ ÇAKTIRMAM”
14-10-2020 19:39
Google News


Vali Şahin, Sağlık Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıda bir vatandaş, tüm birikimlerini yatırarak ev aldıklarını ama evin kaçak çıktığını ve belediye tarafından yıkılmasından korktuklarını söyledi. 

YIKTIĞIMIZ BİNALAR ÇÜRÜKTÜ
Vali Şahin, Batman’da kaçak binalara yönelik başlattıkları çalışmalardan bahsederken “İmar Barışı sonrasında yapılan ruhsatsız binalar, kaçak binalardır. Bu konuda yıkım kararı kanun emridir. Yıktığımız binalar çürük olduğu için sizin hayatınızı tehdit etmesi söz konusuydu. O yüzden biz öncelik kıldık onları. Kaçak bina yapmayın, kaçak bina satın almayın. Devletin tapusuna güvenin. Tapusuz daire, bina almayın. Müteahhitler usulüne göre gelsin, ruhsatını alsın, binaları yapsın. Bir binanın ruhsatı ne demek biliyor musunuz? Demiri, alt yapısı, çimentosu her şeyi kontrol altında demek. Batman'ın zemininde ne kadar zayıf olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. Zemin sıvılaşıyor. Dolayısıyla biz sizin hayatınızı önemsiyoruz. Bu yüzden binaların usulüne göre yapılmasını istiyoruz” dedi.

RUHSATTA SIKINTI ÇIKARMIYORUZ
Vali Şahin, bina yapacak müteahhitlere ruhsatta sıkıntı çıkarmadıklarını belirtirken “Ruhsat verme konusunda hiçbir zorluk çıkarmıyoruz. Yeter ki binanın çekme mesafelerine uysun. Yani adam kaldırımı işgal etmiş, 3 kat yapması gerekirken 10 kat yapmış yani komşunun hakkına girmiş. Şimdi ona müsaade etme hakkımız var mı?  O komşunun hakkı hukukunu bizim korumamız lazım değil mi? Herkese adil davranmak bizim vazifemiz. O yüzden sizin durumunuz benim yetki alanımda değil. Kanun çıkması lazım ki bu 2017’nin 31 Aralık'tan sonra yapılan binaların ruhsata kavuşması için kanunun çıkması lazım. Benim size söyleyeceğim şey, içine giren, içinde yaşayan insanların binalarını tahliye etmiyoruz, yıkmıyoruz da aslında yapmamız lazım ama bunları yapmıyoruz. Ama inşaat halinde olanlara da bir çivi çaktırmam. Çünkü bana kanun çaktırma diyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete