GÜNDEM

Vali’den kararlı sözler; “Kaçak binalara müsaade yok”

Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm mottosuyla başlatılan Mahalle Buluşmaları’nın 10.’su Belde Mahallesinde gerçekleşti.

Vali’den kararlı sözler; “Kaçak binalara müsaade yok”
14-09-2023 14:58
14-09-2023 14:00
BATMAN
Google News

Asrı Saadet Taziye Evinde gerçekleşen mahalle buluşmasına Vali Ekrem Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Cihan Akburak katıldı. Vali Canalp, altyapı, üstyapı, imar, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi konularla ilgili gelen taleplerin çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi.

KAÇAK BİNALARLA İLGİLİ SERT ÇIKIŞ

Kaçak binalara müsade tanınmayacağını belirten Vali Canalp "Bir belediye başkanı, bir belediye idaresi, kaçak kata müsaade ediyorsa  o belediye başkanı katildir. Eğer belediyenin müdürü müsade ediyorsa, belediyenin müdürü katildir. Eğer belediyenin meclis üyeleri buna göz yumuyorsa, Katildir. Belediyenin encümen üyeleri buna göz yumuyorsa, katildir. Yani ben afeti yaşamışım, depremi yaşamışım. Depremin bu şekildeki kaçak binaların insanlar için neye mal olduğunu görmüşüm. Zaten depremi yaşamadan önce de bir tanesine de müsaade etmemişim. Bundan sonra da asla ve katlara  müsaade etmem. Bu şekilde kaçak yapılarla ilgili herkesin  tavrı net olmalı. Batman'da Allah korusun, deprem olduğu zaman bir kaçak kat, yani üç katlı binanın üzerine üç kat da  siz çıktığınız zaman olan şey ne oluyor biliyor musunuz? Üzerinde üç kat çıktığınız zaman üç kat kazanmış olmuyorsunuz,  altınızdaki üç kattaki insanların hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz.  Böyle bir şeye kimsenin, ama hiç kimsenin hakkı, hukuku yoktur. Böyle bir şeyin müsahaması da yok, müsamaha da gösterilemez, göstermek de  yok" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNE HAZIRLIK

Belde Mahallesinde kurulması planlanan engelsiz yaşam merkezi ile ilgili konuşan Vali Canalp "Engelsiz yaşam merkezinin yakın zamanda da inşallah ihalesini gerçekleştireceğiz . Burası bir bina olarak hizmet verecek ve yedi ayrı engelli branşı için görme engelliler ayrı , işitme engelliler için  ayrı bedensel engeller için ayrı. Her bir 7  ayrı engelli grubundaki bütün engellilerimize hizmet verecek bir bina inşa edeceğiz . Dolayısıyla bu alan sadece tam binadan ibaret olmayacak. Yani etrafındaki yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla beraber olacak " dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?