EĞİTİM

VALİ’DEN OKUL GÜVENLİĞİ VURGUSU;

Vali Hulusi Şahin, başkanlığında 2019–2020 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Toplantısı ve Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.

VALİ’DEN OKUL GÜVENLİĞİ VURGUSU;
08-09-2019 19:22
Google News

 

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Tuğba Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Jandarma Komutan Vekili Albay Kamil Gülen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve okul müdürleri katıldı.
OKUL SAYIMIZ 712’YE ÇIKTI
Toplantıda sunum yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kurtaran “İlimizde yeni binalarla birlikte okul sayımız 712’ye çıktı. Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezi, Öğretmen Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleriyle bu sayı 824 oldu. Bu yıl açtığımız Batman Eğitim Akademileri’nde ciddi çalışmalar yürüteceğiz. 8500 genç ve dinamik bir öğretmen kadromuz var. Yaygın eğitimde bu yıl 4 Bin kurs açıldı, 60 bin vatandaşa eğitim verildi. Bin gencimiz, üniversiteye hazırlandı. 2018 yılında ihale edilen 24 okuldan 12'si tamamlandı, 200 derslik yeni sezona yetişti. Bu yıl Fatma Aliye Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ve Mehmet Şimşek Anadolu Lisesi, ilk öğrencilerini aldı” dedi.
OKUL GÜVENLİĞİNDEN HERKES SORUMLU
Vali Şahin  “Okul Müdürleri olarak,  öğretmenler odasında iyi bir aile ortamı ve öğretmenler arasında huzuru tesis ettiğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca okul müdürleri, okul güvenliği için okullarda görevli okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Okulların güvenliğini sadece Emniyet Müdürlüğüne bırakmıyoruz. Okul servislerinin kontrolünü okul müdürleri sürekli denetlemeli” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete