GÜNDEM

VALİ’DEN OTO GALERİCİLERE TAPU UMUDU

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin,6. sektör buluşmasını oto galeri esnafıyla gerçekleştirdi.

VALİ’DEN OTO GALERİCİLERE TAPU UMUDU
22-09-2021 19:09
22-09-2021 19:10
Google News

OTO GALERİCİLER, OFİSLERİNİN MÜLKİYETİNİ İSTEDİ

Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Oto Galericiler Sitesi’nde gerçekleştirilen sektör buluşmasında Oto Galericiler Sitesi Başkanı Mehmet Can Barış, esnafın sorunlarını aktardı.

İmar barışı kapsamında oto galericiler sitesinde bulunan iş ofislerimizin mülkiyetini almak istedik. Ancak Milli Emlaka ait olduğu için engeller çıktı. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Daha önce Bismil’deki galericilere milli emlak tarafından arazilerinin mülkiyeti ve tapuları verildi. Batman’da da bunun uygulanmasını istiyoruz. 2008 yılında Batman belediyesi tarafından burada oto galericiler sitesi yapmak için anlaştık. 2016 yılında mille emlak müdürlüğü buranın tahsise edilen amaç dışında kullanıldığını belirtip, tahsisini iptal etmişti. 2018 yılında imar barışı için yatırmış olduğumuz ücretler, taşınmazın amacı dışında kullanıldığı için iptal edildi ve yatırdığımız paraları geri alamadık. Buradaki esnaflar, birlik ve beraberlik içinde tıpkı Bismil’de yapıldığı gibi Batman’daki bu sorunda çözülmesini istiyor.

“SİZ BUGÜN ANLAŞIN, BİZ YARIN MİLLİ EMLAKLA GÖRÜŞÜRÜZ”

Vali Şahin “Siz bu konuda kendi birliğinizi sağladıktan sonra bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Buraların ruhsatının alınması için ben 1 yıllık kiranızı ödedik. Yeter ki siz bu konuda samimi olduğunuzu gösterin, bizler de bu samimiyetinize karşılık vereceğiz. Ödemiş olduğunuz ücretlerin geri iadesi için ilgili yerlerle görüşeceğiz. Yalnız sizler de bu yıl ki kiranızı ödemediniz. Yaklaşık Bin kişiye istihdam sağlayan bu yerin kıymetini bilin. Sizinle aynı işi yapan esnaflar 5. oto galericiler sitesini kurmak için bizden yer talep ediyor. Siz bugün anlaşın, biz yarın Milli Emlakla bu süreci başlatırız. Biz buraya sizlerin sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye geldik. Buranın tahsisi 2016 yılında iptal edilmiş. Sizde de suç var. Burayı alırken kime ait olduğunu araştırsaydınız, bu konuları konuşmuyor olacaktık. Buranın ihalesinin yapılabilmesi için, daha önce açmış olduğunuz davaları geri çekmeniz lazım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete