SASON

Vali’den Sason talimatı

“Mereto, turizme kazandırılacak”

Vali’den Sason talimatı
05-07-2023 12:05
05-07-2023 12:08
Google News

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason’da incelemelerde bulundu, ilçede yapılacak çalışmalarla ilgili talimat verdi.

VALİ MERETOYA ÇIKTI

Vali Ekrem Canalp, Sason Kaymakamı Murat Mete, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve Kültür Turizm İl Müdürü M. İhsan Aslanlı ile birlikte 2973 rakımlı Mereto Dağının zirvesine tırmandı. Vali Canalp, Mereto Dağı zirvesinde bulunan Ermeni Kilisesinin restorasyonunun yapılması, yayla şenlikleri için alan oluşturulması ve Mereto Dağına sağlıklı ulaşım için yol yapılması konularında ilgililere talimat verdi.

SEVEK YOLU YAPILACAK

Vali Ekrem Canalp, Sason ilçesinde bulunan ve ilçe dışından yoğun ziyaretçisi bulunan Sevek mesire alanı ile ilçe merkezi arasında bulunan 1 kilometrelik bozuk yolun Valilik destekleriyle yapılacağını belirtti.

PARK ALANI İNCELENDİ

Vali Canalp, Sason ziyareti sırasında Sason’da yapılan çalışmaları da denetledi. Vali Canalp, Batman Belediyesi destekleri ile Sason’da yapılacak park alanında incelemelerde bulundu.

TEKSİL ATÖLYESİ KURULACAK

Sason’da istihdamın artırılmasına yönelik ilçede kurulması planlanılan tekstil atölyesi alanında incelemelerde bulunan Vali Canalp, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
EKREM
EKREM 10 ay önce
Sasonun en büyük eksikliği, kayak merkezi olmaması, yilin 6 ayı kar olan bir yer meretoya acilen kayak merkezi yapilmali. İlcenin kaderinin degismesi buna bagli
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete