GÜNDEM

Vali’den sert mesaj

Batman Belediyesi kentte 5 mahallede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerine ait çalışmalarda ihale ve sözleşme aşamasına gelindiğini bildirdi.

Vali’den sert mesaj
09-03-2021 23:58
Google News

 

Belediyeden yapılan açıklamada, görevden uzaklaştırılan HDP'li Eski Belediye Başkanı Mehmet Demir'in sosyal medya hesabı üzerinden “Her yıl beş mahallenin altyapı ve üst yapıların yapılmasını stratejik plana koymamıza rağmen; 2020 yılında yapılması gereken Bahçelievler, Şafak, Sağlık, Aydınlıkevler ve Karşıyaka mahallelerinin alt ve üst yapıları neden yapılmadı” paylaşımının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İHALE VE SÖZLEŞME AŞAMASINA GELDİ
Paylaşımla olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edilirken “Paylaşımda adı geçen Bahçelievler, Şafak, Sağlık, Aydınlıkevler ve Karşıyaka Mahallelerinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerine ait ihale ve sözleşme aşamasına gelinmiştir. İhalenin yapılması ve çalışmaların başlamasıyla 62 bin metre içme suyu hattı, 39 bin metre kanalizasyon hattı ve 25 bin metre yağmur suyu hattı yapılacaktır. Ayrıca 20 bin metre kanserojen madde ihtiva eden asbestli borunun da değiştirilerek vatandaşların sağlıklı su içmesi sağlanacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete