SİYASET

VALİ DENİZ, GÜNDEMİ GAZETECİLERE DEĞERLENDİRDİ

Vali Ahmet Deniz, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ercan Atay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyesi Gazeteciler tarafından ağırlanan Vali Deniz, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

VALİ DENİZ, GÜNDEMİ GAZETECİLERE DEĞERLENDİRDİ
22-08-2017 23:36
Google News

 “EĞİTİMDE KIMILDAMA VAR AMA SIÇRAMA LAZIM”

Batman’da göreve geldiği 1 Haziran 2016 tarihinden bu yana eğitim konusuna öncelik verdiğini belirten Vali Deniz “Önceliğimiz eğitim. Geldiğim günden beri üzerinde durduğum konu. Kıpırdanmalar var ama kıpırdamalarla biz bu işi çözemeyiz. Sıçrama yapmamız lazım. Çıtayı biraz daha yukarı çıkardık. Eğitimdeki bu yükselişimiz Türkiye’nin gündemine oturdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir toplantıda Batman’ı örnek göstermişler” dedi.

“OKULLARA KALICI TEMİZLİKÇİ ALINACAK”

Okulların temizlik sorununa ilişkin soruları yanıtlayan Vali Deniz “Okulların tadilatı için gerekli talimatları verdim. Kaynak sıkıntımız yok. Okullarda istihdam ettiğimiz geçici temizlik elamanlarıyla pek sağlıklı sonuç alamadık. Bu yüzden geçici temizlik elemanları yerine kalıcı temizlik elamanı uygulamasını bu yıl hayata sokacağız” dedi,

“OKULLARDA GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA”

Yaklaşık 25 köy okulunun bakıma alındığını belirten Vali Deniz “Okullarda güvenliği artırmak için emniyet mensupları görev yapıyor. Güvenlik güçleri, 24 saat teyakkuzda. Yeni kamera sistemleriyle de güvenliği arttırıyoruz” dedi.

“UYUŞTURUCU DA TERÖRDÜR”

Kentteki uyuşturucu sorunu ile ilgili soruları yanıtlan Vali Deniz “Benim için uyuşturucu, terör örgütünden farksızdır. Bununla mücadelede epey yol aldık. Terör örgütü uyuşturucuyu getiriyor ve satıyor, çocukların beynini yıkıyor. Özel narko timlerimiz kuruldu” dedi.

“BARİYERİ BİZ DE İSTEMİYORUZ AMA…”

Kayyum atamasının yapıldığı Batman Belediyesinde, güvenlik bariyerlerinin olumsuz bir görüntü oluşturduğu ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Vali Deniz “Güvenlik bariyerlerini biz de istemiyoruz ama buraları karıştırmak için fırsat kollayanlar var. Gecen yıllarda birkaç araç, buraya gelmeden imha edildi. Batman’da huzursuzluk yaratmak istiyorlar. Bizde buna izin vermedik ve vermeyeceğiz.” dedi.

271 KİŞİ, OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURDU

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Valilikte kurulan OHAL komisyonuna yapılan başvurularla ilgili konuşan Vali Deniz “OHAL komisyonuna, şimdiye kadar meslekten ihraç edilen 271 kişi müracaat etti. Bu itirazlar değerlendirilecek. Eğer bir hata varsa düzelttirilir. Karşımızda kriptolu bir terör örgütü duruyor. İşin içine girdikçe hayrete düşeceğimiz yeni şeyler ortaya çıkıyor” dedi.

“PETROLSPOR YÖNETİMİNDEN 2 ŞEY İSTEDİM”

İşadamı Ekrem Konaç’ın devraldığı Petrolspor ile ilgili soruları yanıtlayan Vali Deniz “Gelişmeleri takip ediyorum. Maçlarını bir iki kez çıplak gözle izlememiz lazım. Geçen sene kulübe ciddi bir destek sağladık ama gereken başarı elde edilmedi. Geçmişe çok takılı kalmak istemiyorum. Yeni yönetimden iki şey istedim, birincisi şeffaf yönetim oluşturun, ikincisi şampiyonluk mücadelesi veren bir takım oluşturacaksınız. Bunlar sağlandığında kulübe gerekli desteği vermeye hazırız. Şehrin tanıtımı açısından sporu önemsiyoruz. Yeni yönetim, elini taşın altına kayarak kulübe sahip çıktı. Onlara herkes destek vermeli” dedi.

YENİ STADA RULO ÇİM MÜJDESİ

Vali Deniz, yeni statla ilgili “Yeni stada rulo çim yerleştireceğiz.  Eylül ayında rulo çimleri getireceğiz. Stadın zemini daha uzun ömürlü olacak. Koltuklar UEFA kriterlerinde değildi, uyumlu hale getirilecek. Petrolspor bir süre sonra maçlarını 15 bin kişilik statta oynayacak.” şeklinde konuştu.

“İKİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OSB”

Eğitimden sonra önceliklerinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğuna dikkat çeken Vali Deniz “Eğitimden sonra ikinci gündemimiz OSB’dir. İşsizlik oranının yüksek olduğu bir ildeyiz. Yatırım için talepler geliyor. Özellikli tekstile ciddi talep var. Arsa verin, fabrika yatırım yapalım diyen 20–25 firmayla görüştüm. Arsa tahsisi için 200’e yakın başvuru var bunların 20’ye yakını tekstilcidir. OSB’de atıl durumdaki fabrikaların, süresi geçmiş olanları mecburen çıkaracağız. Yeni girişimcilere vereceğiz. Gerçekten samimi midir? Buna göre tahsis edeceğiz. OSB’yi birebir takip ediyorum. Ek yapı, OSB’nin devamı olacak” dedi.

 “TASFİYE VE GECİKMELER İSTEMİYORUM”

Kentte yapılması planlanan sağlık yatırımları ile ilgili bilgi veren Vali Deniz “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin inşaatı yarıda kaldı, tasfiye oldu. TOKİ karar almış. Hesap kitabı görüldü. İhalesi yapılacak. Maalesef tasfiye işleri ve gecikmeler oluyor. Hiç istemediğim bir şey. Zeminde çıkan sıkıntı da geciktirdi biraz. Stadın orada yeni bir hastanemiz daha var. 200 yataklıyı 400 yataklıya çevirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESENTEPE CAMİSİNİ, CUMHURBAŞKANI TAKİP EDİYOR”

Esentepe Projesinden bahseden Vali Deniz “Çok güzel bir proje var. Çevre Bakanlığı da destekliyor. Yukarıya, özel bir mimari ile cami yapılacak. Proje bitince Cumhurbaşkanımızın okeyini alacağız, bizzat o takip ediyor. İş daha hızlı oluyor. Kaynak sorunu da olmuyor. Etrafı tamamen yeşil bir park olacak. Orada hazinenin olduğu yerleri belediyeye tahsil ediyoruz. Park ve camiyi bütünleştireceğiz” dedi.

 “KAYALAR, EKOLOJİK KAYA KIRICI YÖNTEMİ İLE DÜŞÜRÜLÜYOR”

Hasankeyf’te kayaların düşürülmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Vali Deniz “Hasankeyf’e yılsonuna su verilecek. Orada bir vatandaş, taş düşmesi sonucu hayatını kaybetmiş. Şimdi düşme tehlikesi olan 24 taş var. Onların düşürülme yöntemi şu, hidrolik manüel ve ekolojik kaya kırıcı yöntemle kayalar kırılıyor. Bu patlayıcı değil. Dinamit değil. Ana kütleye zarar vermiyor. Patlatma sesi ile kırılıyor. Israrla dinamit diyorlar. Böyle bir şeye izin verir miyiz? Ekoloji kaya kırıcı ile kırılıyor. Firma ile görüştüm. Hasankeyf, Türkiye gündeminde. Yanlış bir şeyi örtbas edemeyiz. O taşlar düşürüldükten sonra kaleyi ziyarete açacağız. Diğer eserlerin taşınma işi için geçen hafta ihaleler yapılmaya başlandı. 7 eserden bazıları kısmen, bazıları parçalar halinde taşınacak. Sadece taşıma işi için çelik köprü yapılacak. Hasankeyf’te güzel işyerleri yapıldı. En önemli şey Hasankeyf Müzesi, ihalesi yapıldı. Antik Liman yapılacak. Tarihi eserlerimize sahip çıkıp canlandırmanın peşindeyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete