GÜNDEM

VALİ DENİZ “HALKIN ÖZGÜR İRADESİ SANDIĞA YANSISIN”

Vali Ahmet Deniz, İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda, yatırımlar ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

VALİ DENİZ “HALKIN ÖZGÜR İRADESİ SANDIĞA YANSISIN”
12-04-2017 21:51
Google News

 “BABANIN, OĞLUNA VEREMEYECEĞİ TEŞVİKLER VERİLİYOR”

Batman’da cazibe merkezleri programı ile yatırımların artacağını umut ettiğini söyleyen Vali Deniz “Cazibe Merkezleri ile sadece yatırım ofislerinden 164 firmanın başvurusu alındı. Kalkınma Bankasına direk başvuranlarla birlikte 200’ün üzerinde firma var. Yaklaşık 120 Bin kişinin istihdamı planlanıyor. Yani 1 milyar 200 Milyon TL yatırım bedelidir. Organize Sanayiyi büyütmek ve işsizlik problemini çözmek, öncelikli isteğim. Ciddi bir mesafe aldık. Çok ciddi teşvikler var. Babanın oğluna veremeyeceği teşvikleri devletimiz veriyor” dedi.

“GEÇEN SENEDEN 2 KAT FAZLA ÖDENEK ALDIK”

Bu yıl 300 kilometre köy yolu yapılacağını açıklayan Vali Deniz “Geçen seneden 2 kat fazla ödeneğimiz geldi bu sene. Devletimizin imkânları var, katlayarak gidiyor. Sadece 388 civarında derslik inşaatımız var. Okul öncesi eğitime yoğunlaştık. Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı, Türkiye’de öğrenci artışında 1. sıradayız. En fazla öğrenci artışı sağlayan iliz” dedi.

“KOORDİNELİ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

3 büyük tesisin, stadın ve yüzme olimpik havuzunun bitme aşamasında olduğunu söyleyen Vali Ahmet Deniz “Atletizm arena bitti, yeni stad bitmek üzere. Ayrıca 19 Mayıs’ta sentetik saha yapılacak. Spor Toto aracılığıyla yapılan cep salon, protokol aşamasında. Belediyemiz 13-14 saha için ihale yaptı. Belediye ile Spor Müdürlüğü ile koordineli çalışarak güzel netice alalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR AYAĞIMIZ BATMAN’DA, BİR AYAĞIMIZ ANKARA’DA”

Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili bilgi veren Vali Deniz “Yeni hastaneyle ilgili belediyemizdeki imar tadilatında son haftaya gelindi. Sadece hastane değil, okul yeri de ayarlanıyor. Batman, güzel yatırımları fazlasıyla hak ediyor. Bundan sonra bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız Batman’da olacak. Bu işlerin takipçisi olacağız” dedi.

“HALKIN ÖZGÜR İRADESİ, SANDIĞA YANSISIN”

Referandum sürecine ilişkin de açıklama yapan Vali Ahmet Deniz “Temennimiz herkes demokratik bir şekilde hiçbir baskı altına kalmadan gitsin, kendi özgür iradesini sandıkta yansıtsın. Benim birinci görevim, budur. Onu da sağladık. En ücra mezrada dahi tehdit ve şantaja izin vermeyeceğiz. Kim olursa olsun gereğini yaparız. Huzurlu bir şekilde vatandaş gidecek özgürce değerlendirmesini yapacak” dedi.

“BELEDİYEMİZ ÇALIŞIYOR”

Belediyenin çalışmalarını da takdirle karşıladığını belirten Vali Deniz “Belediyemiz güzel çalışıyor. Daha yapacak çok işleri var. Büyük projeler var. Kentsel dönüşüm var, İluh Deresinin ıslahı var. Zilek Suyunun getirilmesi var. Esentepe Projesi var. Şimdiye kadar yaptığı bütün çalışmaları, kendi bütçesi ile yaptı. devletten çok büyük bir ödenek gelmedi. tabi ki bundan sonra gelecek, büyük ödenekleri projelerle getirteceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete