GÜNDEM

VALİ DENİZ, MUHTARLARLA BULUŞTU

Vali Ahmet Deniz, kent merkezi, ilçe ve köylerde görev yapan muhtarlarla toplantıda bir araya geldi.

VALİ DENİZ, MUHTARLARLA BULUŞTU
04-08-2016 20:28
Google News

Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kaymakamlar ve Kamu Kurumu Yöneticileri de katılım sağladı. Türkiye’nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini söyleyen Vali Deniz “15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimiz içine sızmış hain FETÖ/PDY’nin darbe girişimi ile karşılaştık. Bu kötülüğe karşı insanlarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu,  bütün dünyaya insanlığın nasıl yüceldiğini gösterdi. Bu millet Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla,  Çerkez’iyle, Roman’ıyla ve Alevi’siyle, Sünni’siyle şanlı bir duruş gösterdi. Fethullahçı terör örgütünü kullananlar aynı şekilde PKK’yı da kullanıyor. Cizre’de Nusaybin’de Şırnak’ta ne zulümler yaptılar. Süreç dolayısı ile devletin hoşgörüsünü maalesef kullandılar. Biz bu oyu bozmak zorundayız” dedi.

“ANIZ YANGINLARI KONUSUNDA ÇİFTÇİYİ UYARIN”

Hasat dönemlerinde hem hava kirliliğine yol açan hem de toprağın verimini düşüren anız yangınlarına karşı uyarı yapan Vali Deniz “Buğday ve mısır bitkisinin hasat dönemlerinde ilimizde anız yangınları sık sık yaşanıyor. Siz muhtarlarımız, anız yangınlarının insan ve çevre sağlığına verdiği zararlar konusunda çiftçilere gerekli uyarılarda bulunmalısınız” dedi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

Batman’da okul öncesi okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altıda olduğunu belirten Vali Deniz, tüm yerleşim birimlerinde okul çağında olan her çocuğun okula kaydedilmesi konusunda ilgililere talimat verdiğini ifade ederek “Anaokulundan itibaren çocuklarımıza güzel bir eğitim verebilirsek, bu çocuklarımız devletin en yüksek makamlarında niye olmasınlar. Onun için sizlerin özel desteğine ve okul müdürleri ile beraber çabanıza ihtiyacımız var. Eğitim olmadan başarılı olmak mümkün değil” dedi.

“KAÇAK ELEKTRİĞE KARŞI TAVIR ALALIM”

Bölgede kaçak elektrik kullanım oranının da yüksek olduğunu söyleyen Vali Deniz “Batman birçok konuda örnek gösterilecek bir il. Ama bölgede kaçak elektriğin kullanımının engellenmesi konusunda bir duruş sergileyelim artık buna bir dur diyelim. Bu durum birçok yerde propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete