GÜNDEM

VALİ DENİZ VE EŞİ, ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Batman Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “3–9 Kasım Organ Nakli Haftası” nedeniyle Kültür Merkezinde program düzenlendi.

VALİ DENİZ VE EŞİ, ORGANLARINI BAĞIŞLADI
04-11-2016 00:31
Google News

Programa Vali Ahmet Deniz, Eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

“BATMAN’DA 625 KİŞİ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU”

Organ bağışının önemine ilişkin sunumların yapıldığı programda, Vali Deniz, organ bağışı bekleyenlerin sayısında her geçen gün sayının arttığını dile getirerek “Kendimizi o hastaların yerine ve o hasta yakınlarının yerine koymalıyız. Bu düşünce ile organ bağışında bulunmalıyız. Ölümü beklemek zordur. Hastalığından dolayı gün sayan insanlar var. Onların yerine kendimizi koyduğumuzda o duyguyu o zaman anlarız. Bu nedenle organ bağışı konusuna önem vermeliyiz. Batman’da şuana kadar 625 kişi organ bağışında bulundu” dedi.

“BATMAN’DA ORGAN BEKLEYEN 137 HASTA VAR”

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi ise Türkiye’de 28 bin, Batman’da 137 hastanın organ bağışı beklediğini söyledi.

VALİ VE EŞİ, ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Program Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde görevli Anestezi Uzmanı Emel Aydoğan Eren’in sunumu ile sona erdi. Programın sonunda Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, organ bağış formu doldurarak organlarını bağışladıklarını açıkladı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete