GÜNDEM

VALİ DENİZ “YATIRIM PAKETİ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”

Vali Ahmet Deniz ve AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), finansal kalkınma desteği ile faaliyetlerini sürdüren 3 fabrikayı ziyaret etti.

VALİ DENİZ “YATIRIM PAKETİ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”
22-09-2016 20:53
Google News

İncelemeler sırasında bilgi veren Vali Deniz, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım destek paketinin altyapısı için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

CİDDİ YATIRIMCI TALEBİ VAR

OSB Müdürü Zeynep Akbel ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nurettin Kıyas’tan bilgi alan Vali Deniz “Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 2016 yılında Batman’da 6 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projelerin yatırım maliyeti yaklaşık 7 milyon 300 bin lira, devletin hibe desteği ise yaklaşık 3,5 milyon liradır. Bu destekten faydalanan üç firmamızı ziyaret ettik. Bunlardan 2’si un fabrikası, 1’i ise süt ürünleri firmasıdır. Devletimiz yatırımcıya yüzde 50 destek veriyor. Bu destek bütün yatırımcılar için geçerli. Batman’da istihdamı artırmak için yatırımcıya bütün kolaylıkları sağlıyoruz. Sayın Başbakanımızın, bölge için açıkladığı yatırım paketi için altyapı hazırlıklarına başladık. Özelikle arsa tahsisleri ile ilgili çalışmalara başladık. OSB’yi büyütmeye çalışıyoruz. Çünkü ciddi bir yatırımcı talebi var” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete