GÜNDEM

Vali, düğmeye bastı

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, şehrin kir ve gürültü yapan işletmelerinin Küçük Sanayi Siteleri şeklinde şehrin dışına çıkarılması projesini hayat geçireceklerini açıkladı.

Vali, düğmeye bastı
29-01-2023 12:05
29-01-2023 12:06
Google News

ÇALIŞTAYDA GÖRÜŞÜLDÜ

Hafta sonu Batman Belediyesinde Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş Başkanlığında ve Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan koordinatörlüğünde yapılan sektörler buluşmasında, önemli bir çalıştay gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan 10 sektör temsilcileri, Batman Çayı çevresinde tahsisi yapılacak arazilerde son derece modern ve arıtması, atık toplama sistemleri ile çevreci siteler kuracaklarını ifade etti. Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş “Kamuoyunda bazı çatlak, art niyetli ve maksadını aşan seslere rağmen, Batman ve Batmanlının geleceğini düşünerek, istihdama ve çevreye duyarlı bu projeler hayat geçirilecektir” dedi.

Ticaret Müdürü Kalkan “Bu sektörler şehrin hem çevresini kirletmekte hem de gelişmeye kapalı durumdalar. Küçük Sanayi Sitesi şeklinde yerleşim imkanına sahip olsalar, şehrin sosyoekonomik durumuna çok fazla katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” dedi.

2 AY İÇİNDE ŞEKİLLENECEK

Vali Canalp, toplantıda konuşma yaparken “Her türlü engellemeye ve bazı bürokratik süreçlere rağmen, bir iki ay içinde bu taleplere cevap verecek ve her sektörün kesimin Batman Çayı kenarına yerleşmelerini sağlayacağız hem çevreyi koruyacak hem de istihdam sağlayacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete