GÜNDEM

VALİ, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Vali Ahmet Deniz, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Real Konak Hotel’de düzenlenen kahvaltılı programda, ülke ve Batman gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

VALİ, GAZETECİLERLE BULUŞTU
14-08-2016 21:05
Google News

 “OYUN ÇOK BÜYÜK”

Konuşmasına, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak başlayan Vali Deniz “O gece hepimiz kutsal vatan toprağımızın bir halı gibi altımızdan çekilmeye çalışıldığını hissettik. Vatan sevgisi imandandır sözü ile her vatandaşımız unvanı, mesleği, cinsiyeti, siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun hain darbe girişimine karşı tankın, topun, merminin karşısında dik durdu. Basın da hainlerin karşısında dik durdu. Oyun çok büyük. FETÖ’nün bazı üst akılların, bazı ülkelerin örtülü örgütü olduğunu söylüyorduk ama artık o örtü kalktı açık hale geldi. Bunu batı basınında da görüyoruz. Halkın dik duruşunu görmezden geldiler. Türkiye ne zaman güçlense, ayağına pranga vurmaya çalışanlar oluyor” dedi.

“BİZİ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTEDİLER”

Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile kalkınma hamlesi yaşadığımız 1990’lı yıllar ne yazık ki PKK’nın zirve yaptığı yıllardır. Kafamızı kaldıramaz olduk, bunlar tesadüf değildir. Son 10–15 yıldır çok mesafe katledildi. GSMH’nın yükselmesi, işsizliğin düşmesi, yurt dışında büyükelçilik sayılarının artması hepsi birilerini rahatsız etti. Arap Baharı, Suriye krizi bunlar bu ülkeyi yıkma projesi, bizleri savaşa sokma mücadelesiydi, dâhil olmadık.”

“FETÖ’YE KARŞI DİK DURUŞ, PKK’YA DA GÖSTERİLMELİ”

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde ve Mardin’in Midyat İlçesinde 10 Ağustos günü meydana gelen bombalı saldırı olayına da değinen Vali Deniz “FETÖ’ye karşı duruş PKK’ya da gösterilmelidir. Bu coğrafyada oyun bitmez, bu bizim kaderimiz. Her dönem hainler çıkıyor. FETÖ’den umduğunu bulamayanlar görevi son 15 gündür PKK’ya devretti” dedi.

“SİLAHLA KARDEŞLİK, BARIŞ, DOSTLUK OLMAZ”

Vali Deniz, devletin asli görevinin vatandaşlarının güvenliğini sağlamak olduğunu, bunun için de her türlü tedbiri alacaklarını belirterek “14–15 yaşındaki çocuklarımızı dağa götürüp, cenazeleri geldiği zaman da onların cenazeleri üstünden propaganda yapıyorlar. Bu hangi vicdana sığar? Dağa götürülmese belki o çocuklar bilim adamları olacaklar. Yanlışa yanlış demek zorundayız. İnsanlar artık sorgulamalıdır. Eskiye nazaran bu ülke çok yol kat etti. Parlamentoda her şey tartışılıyor. Silahla kardeşlik, barış, dostluk olmaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete