GÜNDEM

VALİ, İMAR TOPLANTISINDA KONUŞTU

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Batı – Güney İmar Planı ile ilgili bölgede yaşayan vatandaşları dinledi.

VALİ, İMAR TOPLANTISINDA KONUŞTU
13-08-2021 19:22
BATMAN
Google News

TOPLANTIYA REKTÖR DE KATILDI

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Belediye İmar Müdürü İsa Gülgür, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

“BİZİM BU BÖLGEDE ARSALARIMIZ YOK”

Vali Şahin “Belediye yönetimi olarak ve benim şahsımın ne akrabalarımızın ne de çevremizin ve bahsi geçen araziler ile ilgili bir beklentisi var. Sadece ve sadece biz bu işi çözmek istiyoruz. Bu bölgedeki çalışmalarımızı tamamlamadan önce askıya çıkardık. Sizlerin itirazları olunca burada dinlemek istedim. Biz iyi bir iş yapmak üzere yola çıktık. O bölge çok problemli bir bölge. İnsanlarımızın arsa tapuları var üzerinde. 20–30-50 belki daha fazla binalar var orada. Kimin yeri kimin tarafında belli değil, yol yok. Çok bakımsız sosyal donatı alanları ve hiçbir şeyleri yok.  Bu mahalleler de büyüsün istedik. Bir Kuşak Yolu Projesi düşünüyoruz bu bölgede. Şu anda bu bölgelerin çoğunda yol yoktu. 1180 hektarlık bir alanda çalışma yapıyoruz. 7 -8 bin kişinin mülkiyetine dokunan bir çalışmadır bu. Bugün burada bununla ilgili ne karar çıkarsa onu uygulayacağız. Biz istemiyoruz diyorsanız da ben bu imarı da iptal ederim. Biz bu imarı yapabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ön görüşü çıkarmak için canımız çıktı. 2 yıllık sürenin 1 yılı bitti bile. 1 yıl sonra o görüş ortadan kalkacak. Dolayısıyla bir daha burada imar yapmak daha zor olacaktır. Ben devlet memuruyum, işimi yapar giderim. Detayları imar müdürümüz anlatacak. Biz yıktığımız evin parasını veririz. Gerekirse arsasını da bulvara yakın veririz. Biz hangi vatandaşın yaprağını aldıkta parasını vermedik. 2 katlı gecekondunuz 6 katlı apartman olacak sizlere. 40 metrelik yola karayollarından dolayı ticaret alanlarını yola sıfır yapamıyoruz.  Bazı ticari alanların yola bakmasını sağlamak için cep yollar yapabiliriz. Biz iyi bir şey yapıp teşekkür beklerken bu şekilde itiraz edilmesine şaşırdık” dedi.

REVİZELER YAPILABİLİR

İmar projesiyle ilgili bilgi veren Belediye İmar Müdürü İsa Gülgür ise “Şehrin güneybatı aksında imar planı için burada buluyoruz.  Bazı memnuniyetsizlikler olduğu haberleri de basına yansımıştı. Her ne kadar imarlı gözüküyor denilse de Batman Belediyesi’nin Batman Merkez Planı’nın güneybatı kısmına ilave olarak yapılan İl Özel idaresi yetki sınırları içinde ve gerekli kurum görüşü alınmadığından bölge ile ilgili Batman İdare Mahkemesi’nin 2013/868 esas ve 2014/ 3331 sayılı kararı ile iptal edilmiş ve söz konusu alan imarsız hale gelmiştir.  Biz bu bölgede yeni bir imar planı taslağı hazırladık. Bu bağlamda mevcut alanlar korunduğu gibi ek sosyal donatı alanları yapılmıştır. Bizler yapılan itirazları değerlendirip planı revize edebiliriz.  Buradan 40 metrelik bir bulvar geçişi de olacak. Bu bulvarın getirisinin şehrin iki yakasına da fayda sağlaması için böyle bir düzenleme yaptık.  Sanayi bölgesi alanları yaprak birçok aracın şehir içine girişine de mani olacağız. Bazı noktalarda hata yaptığımız yerler var. Vatandaşlar bu bölgelerde ki itirazların da haklılar. Bizler bunu düzelteceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete