GÜNDEM

VALİ, KAYMAKAM VE MÜDÜRLERE TALİMAT YAĞDIRDI

İlçelerde yürütülen kamu hizmetleri ile yatırım ve ilçelerin genel sorunları, değerlendirme toplantısında konuşuldu.

VALİ, KAYMAKAM VE MÜDÜRLERE TALİMAT YAĞDIRDI
09-12-2016 22:39
Google News

Toplantıya Vali Ahmet Deniz, Kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri,  Milli Eğitim Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, Sağlık Müdürü, Çevre Şehircilik Müdür Vekili ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili katıldı.

“OKULLARIN MATERYAL EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ”

Okul öncesi eğitimin teşvik edilmesi amacıyla başlatılan  “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” Projesi ile kentteki okul öncesi okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerinde çıkıldığını belirten Vali Deniz “Okullarımızdaki materyal eksiklilerimizi gidermemiz gerekiyor. Okullarda bulunan kütüphaneler kitap yönünden zenginleştirilmeli, kitaplar hızlı temin edilmelidir. Okullarımızda okuma saati uygulamasını zorunlu hale getirelim” dedi.

“YURTLAR SIKI DENETLENMELİ”

Vali Deniz, kamu ve özel yurtların sıkı denetlenmesi gerektiğini belirterek “Okulların temizliği ve hijyen konusunda gerekli tedbirlerin alınması, mevcut temizlik görevlisi personel ile İş Kur’a ait elemanlar tarafından verimli şekilde yapılmalı. Batman ve İlçelerde kamu ve özel yurtlarının denetimleri zamanında ve sıklıkla yapılmalı. Yurtlarda tespit edilen eksiklikler en kısa sürede giderilmeli. Sigara içilmesi yasak olan alanlarda denetimler yapılarak, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem yapılmalı. Organ Bağışı Kampanyamız, il ve ilçelerde sürdürülmeli. Kamu kurumlarında terör örgütleri ile ilişkisi olduğu tespit edilen personel hakkında ivedilikle gerekli yasal işlemler yapılmalıdır” dedi.

“BATMAN’I ÖRNEK KENT YAPALIM” ÇAĞRISI

Batman’da başlatılan temizlik kampanyasının, il merkezi ve köylerde yürütülmesi için yetkililere talimat veren Vali deniz, Batman’ı örnek bir kent yapmak için yetkililerden gerekli gayretin gösterilmesini istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete