GÜNDEM

VALİ, KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEYDİ

Vali Ahmet Deniz, Kültür Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili brifing aldı.

VALİ, KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEYDİ
29-07-2016 21:44
Google News

Ziyaret sırasında Vali Deniz’e Vali Yardımcısı Şener Çağlar eşlik etti. Müdürlük binasını gezerek incelemelerde bulunan Vali Deniz, kütüphanede Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlanan gençlerle sohbet etti.

YENİ KÜTÜPHANE İÇİN TALİMAT VERDİ

Gençlerle yaptığı sohbetin ardından Kültür Müdürlüğü’ne geçerek İl Müdür Vekili İhsan Aslanlı’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni kütüphane en kısa sürede tamamlanarak kente kazandırılmasını isteyen Vali Deniz, kütüphanenin yapımı tamamlanana kadar öğrencilerin ve kitapseverlerin mağdur olmaması için Kültür Merkezi’ndeki farklı alanların kütüphane olarak kullanılması talimatını verdi.

“MANASTIR VE ESKİ HÜKÜMET KONAĞI TURİZME KAZANDIRILSIN”

Vali Deniz, Beşiri’ye bağlı Ayrancı Köyündeki Mor Kiryakus Manastırı’nın ve Gercüş’te bulunan Eski Hükümet Konağı’nın turizme kazandırılması için gerekli restorasyon çalışmalarının en kısa zamanda başlatılarak bu tarihi dokuların bir an önce turizme kazandırılmasını istedi.

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Kültür Müdürlüğü ziyaretinin ardından Vali Deniz, Müze Müdürlüğü’ne geçerek, müzenin teşhir salonlarında incelemelerde bulundu. Teşhir salonlarında sergilenen eserler hakkında Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt’dan bilgi alan Vali Deniz,  Batman’ın tarihi ve kültürel dokusunun çok zengin olduğunu belirterek turizmin gelişmesi konusunda her türlü çabanın gösterileceğini ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete