GÜNDEM

VALİ, MİSAFİR GAZETECİLERİ AĞIRLADI

İnternet Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyon Başkanı Mehmet Çelik’ten oluşan heyet, Güneydoğu ziyareti kapsamında Batman’a geldi.

VALİ, MİSAFİR GAZETECİLERİ AĞIRLADI
22-12-2020 15:14
Google News

 

Diyarbakırlı Gazeteci İhsan Özdemir, Kilisli Gazeteci Nezir Çağlar, Bursa’dan Sibel Çakar, Melike Vatansever ve Nurcan Köken’in de katıldığı heyet, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan da eşlik etti.

VALİ, BATMAN’I ANLATTI
Belediye Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Hulusi Şahin, Batman’da yürüttükleri çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

KURUŞ HESABI YAPARAK ÇALIŞIYORUZ
2010’da Alman Kalkınma Bankasından alınan kredi ile yapılan ve çalıştırılmadan öylece bırakılan tesis 2016 yılında kapıları açılarak çalıştırılmış. Arıtma tesisini bugün faaliyete geçirdiklerini belirten Vali Şahin “2010’da temelini atıp 2016’da açılışını yapmışlar sonra kapısına kilit vurmuşlar. Ertuğ Şevket Aksoy döneminde açılmış orası tekrardan. Bugün anahtarı olmadığı için kilidi kırarak içeri girmişler. Jeneratörleri çalıştırdılar. Şimdi çöplerden elektrik üretecek o tesis. DEDAŞ’a satacağımız elektrik için her ay 16 Bin Tl alacaklı olacağız. Devasa motorları olan bir tesis” dedi.

ELEKTRİK KESİLİNCE SULAR DA KESİLİYORDU, BUNA SON VERDİK
“Göreve geldik. Bakıyorum, elektrik kesilince su kesiliyor. Jeneratör yok mu dedim? Var dediler. 4 jeneratör. Fişi hiç takılmamış. Fişi taktık, şu anda elektrik kesilince sular kesilmiyor artık”
dedi.

İLUH PROJESİ İÇİN KREDİ ÇEKECEĞİZ
Göreve geldiklerinden bu yana 122 milyon tl borç ödediklerini belirten Vali Şahin “333 Milyon kaldı. Biz borç azaltıyoruz. Borç ödüyoruz. Tabi ki yeri gelecek kredi de çekeceğiz. Mesela İluh Deresi Projesi için kredi çekeceğiz. İller Bankasından, uygun ve avantajlı kredi. Onlar gibi özel bankadan yüksek faizle değil. Her kuruşun kıymeti var. Her kuruş bu şekilde bereketleniyor. Belediyelerin ciddi gelirleri var. Şu anda bunları devreye aldık. Bundan önce bu gelirler nereye gidiyormuş, bunu kimse sorgulamıyor” dedi.

ASBESTLİ BORULARI KİMSE KENDİNE DERT ETMEMİŞ
Kentteki asbestli su borularının zehir saçtığını belirten Vali Şahin “Hedef koyduk, her sene 20 km yapacağız. Bizden öncekiler de her sene yapsalardı şimdiye bitmiş olacaktı” dedi.

DERDİMİZ, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK
Kentte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Şahin “10 noktada vatandaşa ücretsiz internet veriyoruz. Parkları yapmışlar, bakımsız bırakmışlar. 157 park onardık. 12 yeni park yapıyoruz. Ertuğ Şevket Bey döneminde yapılan o kadar güzel ışıklandırmalar var. Onların lambalarını bile değiştirmemişler. Depodan çıkardık lambaları taktık. Şimdi Batman ışıl ışıl. Bizim derdimiz taş üstüne taş koymak. Bu şehrin bir imar projesi bile yok. Arsalar pahalı. Daireler 800 bin TL. Şimdi onu hazırlıyoruz. Hatır gönül için iş yapmıyoruz. 8 kattan fazlasını vermiyoruz. İmar projesi hazırlanınca arsa da daire de daha makul fiyata düşecek. Şehir artık kabuğunu kırsın istiyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete